pindakaasfouten-niet-maken

4 pindakaas fouten die je niet wil maken

Ben jij een enorme pindakaasfan en eet jij het liefst iedere dag pindakaas? Dan wil je zeker blijven lezen… Want alhoewel pindakaas je kan helpen om je gezondheidsdoelen – bijvoorbeeld afvallen – te bereiken, zijn er ook pindakaasfouten die dat kunnen voorkomen. Daarom wil jij deze natuurlijk niet meer maken!

1. Pindakaas met zout eten

Veel van de dagelijkse hoeveelheid zout die we binnenkrijgen komt van bewerkte en voorverpakte etenswaren. Alhoewel pindakaas nauwelijks bewerkt is, valt het wel onder die categorie. Er wordt vaak namelijk toch iets aan toegevoegd, bijvoorbeeld zout. Check daarom altijd het voedingslabel van je pindakaaspot en let erop dat je degene koopt zónder toegevoegd zout. Zout voegt dan wel geen calorieën toe, maar zorgt er wel voor dat je lichaam meer vocht vasthoudt, waardoor je een opgeblazen gevoel kan krijgen. Deze pindakaas fouten zul je niet meer maken.

Lees ook: Waarom je beter pindakaas dan chocopasta kunt eten

2. Pindakaas fouten

Het klinkt wellicht gezonder om pindakaas te eten waar minder vet in zit, maar pindakaas is juist gezond vanwege de onverzadigde vetten die het bevat. Die vetten zorgen er namelijk voor dat je snel vol zit en hebben een ontstekingsremmende werking. Ook heb je waarschijnlijk sneller de neiging om meer te eten als je voor een light-variant kiest. En dat terwijl er wat betreft calorieën weinig verschil zit tussen de normale en de light-variant. Kies daarom juist voor gezonde vetten!

Gezonde Lunch pindakaas middagmaaltijd

Lees ook: hoe gezond of ongezond is pindakaas?

3. Uit de pot eten

We hebben het allemaal weleens gedaan, toch? Het is alleen wel belangrijk dat het geen gewoonte wordt. De portie die je op je boterham of crackers smeert bevat namelijk al redelijk wat calorieën. Wanneer jij je lepel in de pindakaaspot steekt en er zo twee a drie happen uit neemt, verandert jouw onschuldige tussendoortje van pinda in een snack die betreft calorieën een volledige maaltijd waardig is. Oeps…

Pindakaas Gezond Of Niet Gezond afvallen gezonde vetten voeding sante

4. Pindakaas altijd combineren met jam of chocolade

Natuurlijk hoef je niet helemaal te stoppen met het eten van peanut butter and jelly sandwiches – of boterhammen met pindakaas met hagelslag – maar je kan het beter niet te veel doen. Beiden bevatten namelijk (toegevoegde) suikers, waardoor je onbewust te veel suiker binnen kan krijgen. Zo nu en dan kan het zeker geen kwaad, maar dagelijks is misschien niet verstandig als je probeert wat gewicht kwijt te raken.

Tip van de redactie

Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Is popcorn gezond? Het antwoord zal je verbazen

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé

Gerelateerde artikelen