Shutterstock 1700542693

3 grote pluspunten van peren

Mmm, fruit. Je grijpt in de zomer al snel naar aardbeien, watermeloen en perziken. Maar had je al eens stilgestaan bij wat peren voor jou, je gezondheid én je huid kunnen doen?

Een goede, sappige peer lest je dorst. En je kunt er bovendien heerlijke gerechten mee maken. Wat je misschien nog niet wist, is dat peren ook nog eens allerlei welkome pluspunten voor je gezondheid hebben. Van het behouden van een mooie huid tot het bestrijden van infecties.

Lees ook: ‘Hoe komt het dat je soms zweet van heet eten?

Jonge cellen

Wauw, dit kun je zelf toch niet bedenken? Met het eten van peren ga jij celveroudering tegen. Niet alleen hartstikke fijn voor je algehele fitheid, ook je huidje blijft mooi stralen. Toffe peer, die peer.

Bye bye, infecties

De zuurgraad die peren bevatten, maakt het voor infecties lastiger ons lichaam binnen te dringen en van alles te ontregelen. Met het eten van een peertje, help je je lijf dus beschermen tegen infecties.

Stoelgang-hulpje

Heb je iets te zwaar getafeld tijdens de hitte van de afgelopen tijd? Of willen je darmen niet zo meewerken met het afleveren van een number two? Eet eens een peer. Peren staan bekend om hun hulp bij het bevorderen van een gezonde stoelgang.

Gerelateerde artikelen