Stijl

Zo stijl je veilig en snel je haar

Het stijlen van je haar is niet altijd zo goed. Daarom is het belangrijk om te letten op de juiste eigenschappen van een haartool.

Voor pluisvrije krullen, ultraglad haar of nonchalante waves hoef je allang niet meer naar de kapper. Stylingtools zijn efficiënter, veelzijdiger en kwalitatiever dan ooit. Technische snufjes als een gelijkmatige warmtegeleiding, sensoren in de stylingplaten en een geconcentreerde luchtstroom maken het stylen gemakkelijker. Ook zijn de stylingtools door nieuwe technologieën veiliger geworden voor het haar.

Beschermlaagje

De meeste stylingtools hebben een titanium- of keramische coating, waardoor het haar beter bestand is tegen hitte. Ook zorgt deze beschermende laag voor een pluisvrij en extra glad resultaat. Titanium is steviger dan keramiek en geschikter voor dik, krullend haar. Nog een schepje daar- bovenop is toermalijn. Dit gesteente kan aan keramiek of titanium worden toegevoegd voor een nog gladder en glanzender resultaat. Een titanium-, keramische of toermalijn- coating is geen vrijbrief voor onbeschermd stylen. Om te voorkomen dat je haar afbreekt, bescherm je je coupe altijd met een hittebeschermende spray of crème. Dat product komt ook op je tool terecht, dus neem het (afgekoelde!) apparaat na gebruik af met een droge doek.

Negatief geladen

Föhns, stijl- en krultangen kunnen een ionische technologie hebben. Bij zo’n apparaat komen negatieve ionen vrij, waardoor het haar minder statisch wordt en je pluisvrij, glanzend haar krijgt.

Lees ook: Dít zijn de haartrends van 2024

4 tips bij het kiezen van een haartool

1. Bedenk wat het hoofddoel van de tool moet zijn. Maak je het wekelijks steil, wil je af en toe krullen voor een feestje of zoek je vooral een apparaat dat pluis tegengaat? Elk apparaat heeft wel iets waarin het uitblinkt.

2. Wissel je graag af tussen krullen, waves en glad haar? Dan kan een apparaat met verschillende opzetstukken interessant zijn. Zo hoef je niet voor elke coupe een andere tool aan te schaffen, maar betaal je alleen voor het opzetstuk.

3. Check of het een titanium of keramische coating heeft. Heel dik, stug of krullend haar krijg je beter glad met titanium dan met keramiek.

4. Sommige tools worden geleverd met een reis-etui. Goed om van tevoren te checken als je van plan bent de krul- of stijltang mee te nemen op vakantie.

Tip van de redactie:

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST CARLIJN BIESEMAAT
BEELD GETTY IMAGES