11 tips voor krullend haar

Krullend haar is prachtig, maar niet iedereen rolt met die prachtige coupe uit bed. Verzorg je krullen extra goed met deze tips.

1. Verzorging

Krullend haar is van nature droger dan andere haartypen. Was je haar niet te vaak, dit stipt de natuurlijke olién van je haar. Breng na iedere wasbeurt conditioner aan en gebruik één keer per week een haarmasker. Er bestaan zelfs speciale maskers voor krullend haar. Zoals deze.

2. Ontklitten

Probeer je krullen zo min mogelijk te borstelen om te voorkomen dat je haar afbreekt of pluizig wordt. Ontklit je haar met je vingers, onder de douche terwijl je conditioner laat intrekken. Is dat niet genoeg, gebruik dan een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Zoals deze krullenkam speciaal voor dik krullend en kroeshaar.

3. Voorzichtig droogwrijven

Droog je haar na het wassen voorzichtig. Wrijf het niet hardhandig droog, maar knijp voorzichtig in met een handdoek in je haar.

4. Tegen pluis

Laat je haar bij voorkeur volledig drogen aan de lucht. Gebruik eventueel een leave-in conditioner of serum om pluizig haar tegen te gaan.

5. Föhn

Is het echt nodig om je haar te föhnen, gebruik dan een diffuser en zet de föhn op de koudste stand.

6. Knipbeurt

Ga regelmatig naar de kapper om je haar bij te laten punten. Krullend haar lijkt minder snel te groeien, maar de punten splijten net zo snel.

7. Satijn

Word je ’s ochtends wakker met een coupe wanhoop? Investeer in een satijnen kussensloop. Satijn is zacht voor je haar en maakt het minder klitterig. Je kunt ook je haar in een losse knot op je hoofd vastmaken om schuren over je kussen te vermijden.

8. Sulfaten

Vermijd haarproducten met sulfaten, alcohol en zout. Deze ingrediënten drogen je haar uit.

9. Douchemuts

Wil je douchen zonder je haar te wassen? Draag een plastic douchemuts om je haar pluisvrij te houden. Niet zo’n doorzichtig wegwerpdingetje zoals je die in hotels vindt, maar gewoon een herbruikbare. Zoals deze leuke roze.

Klik hier

10. Op z’n kop

Heb je ’s ochtends je haar niet gewassen, breng je haar dan in model door op zijn kop te hangen. Probeer volume aan te brengen bij je haarwortels. Door een beetje water over je haar te sprayen, breng je de rest van je krullen weer in model. En voor wat extra ‘bite’ zouden we deze fantastische coco cream willen aanraden. Of iets vergelijkbaars. Vooral als je dichte krullen hebt, heb je soms wat extra vet in je haar nodig.

11. Verstand van krullen

Zoek een goede kapper met verstand van krullen. Goed geknipt haar kan het verschil maken wanneer je je haar zelf in model moet brengen. En accepteer dat je haar soms een eigen leven heeft.

Beeld: GettyImages

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen