Wenkbrauwen 1000x1440

Zo maak je perfecte wenkbrauwen

Mooie wenkbrauwen, wie wil dat nou niet? Met het het juiste stappenplan kan jij je wenkbrauwen zelf in no time in shape krijgen! Zo doe je dat…

1. Laat ze uitgroeien

Deze is voor iedereen die te fanatiek is geweest met epileren en er daarna spijt van had: laat je wenkbrauwen uitgroeien. We weten allemaal hoe makkelijk het kan zijn om ons te laten gaan met een pincet, dus het is nu de perfecte periode om je wenkbrauwen uit te laten groeien. Een goede wenkbrauw begint namelijk met genoeg haar om mee te werken. De natuur een handje helpen? Masseer dan wat kokosolie in je wenkbrauwen voor je gaat slapen om je wenkbrauwen te helpen groeien en verstevigen.

2. Stel jouw wenkbrauwvorm vast

Ja, dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld om de juiste wenkbrauwvorm voor jouw gezicht te vinden. Het enige wat je nodig hebt is een potlood. Hou het potlood tegen je linker neusvleugel aan met de punt recht omhoog richting je voorhoofd. Nu geeft het potlood de lijn aan waar je wenkbrauw zou moeten beginnen. Draai vervolgens het potlood diagonaal terwijl je hem nog steeds tegen je neusvleugel aanhoudt totdat je met het potlood langs de buitenste hoek van je oog wijst. Het potlood geeft nu aan waar je wenkbrauw zou moeten eindigen. Om de hoek van je wenkbrauw te bepalen hou je vervolgens het potlood naast je neusvleugel in een hoek van 45 graden, waarbij het potlood voor je pupil langs loopt. Doe nu hetzelfde aan de rechterkant en stippel zo de vorm van je wenkbrauwen uit!

3. Wees voorbereid

Oké, je hebt je haar uitlaten groeien en de vorm van je wenkbrauwen bepaald. Voordat je het haar gaat bijwerken is het verstandig om eerst goede voorbereidingen te treffen. Vermijd de spiegels met een vergrooteffect om te voorkomen dat je te fanatiek wordt met epileren. Ook kan je het beste beginnen met epileren na een warme douche: het warme water maakt de haartjes zachter, wat het minder pijnlijk maakt om de overbodige haartjes weg te plukken.

4. Gebruik je pincet

Ben je er klaar voor? Begin dan door je wenkbrauwen omhoog en vervolgens opzij te kammen om de vorm goed te kunnen zien. Epileer vervolgens alle losse haartjes die niet binnen de vorm vallen een voor een. Let er vooral op dat je niet te veel weghaalt. Hou het bij de haartjes in het midden van je wenkbrauw, onder je wenkbrauwbot en rond je ooglid. Wil je echt een clean cut? Teken dan de vorm van je wenkbrauwen uit met een potloodje en epileer er precies omheen. Onthoud ook: wenkbrauwen zijn zussen, geen tweeling. Probeer dus niet te streven naar perfecte symmetrie, want dan blijf je waarschijnlijk te lang doorplukken! En gebruik een goede pincet-set, zoals deze.

5. Teken ze bij

Tijd om de gaten op te vullen door je wenkbrauwen bij te tekenen! Gebruik een dun wenkbrauwpotlood (zoals deze) om kleine haarachtige streepjes te tekenen. Zo kan je haartje voor haartje je wenkbrauwen zo vol maken als je zelf wil. Heb je het idee dat je te veel hebt bijgetekend? Dan kan je altijd een borsteltje gebruiken om de potloodstreepjes wat te blenden.

6. Gebruik een wenkbrauwgel

We zijn er bijna! Voor de laatste finishing touch kan je een wenkbrauwgel gebruiken om je meesterwerk op z’n plek te houden. Wil je vollere wenkbrauwen creëren? Borstel dan je wenkbrauwhaartjes omhoog en gebruik een gel met een kleurtje. Wij zijn fan van deze.

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Een van de meest gewilde wenkbrauwpotloden
Klik hier

Gerelateerde artikelen