vaseline

Wat is vaseline multifunctioneel!

Je kunt vaseline gebruiken om schrale lippen of plekjes op je huid in te vetten, maar je kunt het ook voor héél veel andere dingen gebruiken!

Vaseline is niet alleen goedkoop, maar ook multifunctioneel. Hiervoor kun je de vetzalf ook gebruiken:

Blaren

Wandelaars van de vierdaagse zweren erbij: vaseline tegen blaren. Door het wandelen kan de huid van je voeten gaan schuren in je schoenen. Hierdoor kunnen blaren ontstaan. Maar door een beetje vaseline op de gevoelige zones van je voeten aan te brengen kun blaren voorkomen.

Nagellak

Na verloop tijd gaat de dop van je potje nagellak steeds moeilijker open en dicht. Door een beetje vaseline op het randje te smeren, kun je dit verhelpen. En als je toch aan het lakken bent: smeer voordat je gaat lakken je vingers in met vaseline. Zo kun je uitschieters makkelijk verwijderen.

Insectenbeet of brandnetels

Jeuk door een insectenbeet? Smeer vaseline op de jeukende plek en je merkt al snel dat je huid kalmeert en de jeuk wat minder wordt.

Ook als je door brandnetels bent gelopen, kan vaseline een kalmerend effect hebben op je huid.

Lees ook: Hiervoor kun je vaseline ook gebruiken

Morsen

Waarom het gebeurt is de vraag, maar negen van de tien keer bij het inschenken van thee uit een theepot, druppelt er een straaltje thee langs de tuit naar beneden. Door een beetje vaseline aan de onderkant van de tuit te smeren, kun je het druppelen voorkomen.

Lippenstift

Vaseline is ideaal om je lippen te hydrateren, maar het is ook handig om ervoor te zorgen dat er geen lippenstift op je tanden terechtkomt. Smeer een beetje vaseline op je tanden om ervoor te zorgen dat je tanden onder de lippenstift komen te zitten.

Hooikoorts

Last van hooikoorts? Smeer wat vaseline bij je neusgaten en rondom je ogen. Hierdoor wordt het stuifmeel opgevangen en heb je minder last van prikkende/tranende ogen en/of een loopneus.

Verkoudheid

Ken je dat: als je verkouden bent dat je neus door het vele snuiten en vegen droog en rood wordt? Meng drie eetlepels gedroogde oregano met een eetlepel vaseline en smeer dit elke avond op je neus waardoor de irritatie van de huid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Rits

Heb je moeite om een rits open of dicht te krijgen, smeer er een klein beetje vaseline op en je rits gaat weer als een trein!

Haar verven

Ga je thuis je haar verven? Wat een vervelende vlekken kan dat op je hoofdhuid of nek veroorzaken. Om te voorkomen dat de verf overal gaat zitten, smeer je haargrens in met vaseline en na het verven is het een fluitje van een cent om de haarverf van je huid te verwijderen.

Parfum

Smeer een beetje vaseline achter je oren en op je polsen voordat je parfum erop spuit. Hierdoor blijft de geur langer hangen.

Scrub

Voeg wat zout of suiker toe aan vaseline en je hebt een heerlijke, goedkopen scrub!

Vlekvrije schoenen

Heb je een vlek op je leren schoenen? Smeer er wat vaseline op, laat het even intrekken en poets dan met een droge doek. Weg vlek! Om je leren schoenen te beschermen tegen vocht kun je je schoenen invetten met vaseline.

Lippenstift op je kleding

Heb je lippenstift op je kleding? Wrijf er een beetje vaseline op en de vlek verdwijnt.

Scheermes

Wil je voorkomen dat je scheermesje gaat roesten? Maak het mesje na het scheren goed droog en smeer er wat vaseline op. Net als bij je schaatsen;-)

Gerelateerde artikelen