hooikoorts

12 tips tegen hooikoorts

Naast medicijnen gebruiken, zijn er meer dingen die je kunt doen om je hooikoorts te verminderen.

Bescherm je ogen

Draag buiten een zonnebril om je ogen te beschermen tegen pollen. Zeker als je lenzen hebt, is dat een goed idee.

Lees ook:Helpt honing tegen hooikoorts?

Houd je kleding schoon

Pollen kunnen op je kleding blijven zitten, leg je gedragen kleding daarom niet in je slaapkamer. Trek het liefst iedere dag schone kleding aan, zeker na een dag waarop je veel buiten bent geweest.

Lucht het huis na een regenbui

Houd de ramen dicht in het hooikoortsseizoen. Wil je toch het huis luchten, zet dan ramen open wanneer er geen wind op staat. Na een regenbui is een goed moment om het huis te luchten, er zijn dan namelijk minder pollen in de lucht.

Sport na een regenbui

Sport je buiten? In het hooikoortsseizoen is het het fijnst om dat na een regenbui te doen. Je hebt dan het minst last van de pollen.

Houd je haar schoon

Borstel en/of was je haar voor je gaat slapen. Zo weet je zeker dat er geen pollen in je haar zijn achtergebleven die ’s nachts voor een hooikoortsaanval kunnen zorgen.

Wrijf niet in je ogen

Wrijf niet in je jeukende ogen. Pollen die op je handen zitten, kunnen zo in je ogen terecht komen. Was je handen daarom ook regelmatig.

Droog je was niet buiten

Er kunnen pollen op je net gewassen kleding belanden.

Lokale honing tegen hooikoorts

Er zijn mensen die dwepen bij lokale honing als middel tegen hooikoorts. Wil je weten hoe dat zit?

Houd je huis schoon

Stofzuig regelmatig je huis om het zoveel mogelijk vrij van pollen te houden. Met horren voor de ramen en deuren kun je stuifmeel voor een deel tegenhouden. Als huisdieren hebt die buiten komen, borstel dan regelmatig hun vacht, zodat ze zo min mogelijk pollen mee naar binnen nemen.

Laat je testen op hooikoorts

Laat testen voor welke pollen en grassen jij allergisch bent. Vervolgens kun je ervoor zorgen dat je er zo min mogelijk mee in aanraking komt. Als het nodig is, kun je zelfs je tuin aanpassen.

Vermijd triggers

Dit zijn 5 dingen waarvan je hooikoorts erger kan worden.