Placeholder

Met deze huishoudelijke klusjes verbrand je calorieën!

Geen tijd of geen zin om te sporten? We hebben daar allemaal wel eens last van. Maar wist je dat je met het onderhouden van het huishouden ook calorieën verbrandt?

Boodschappen

Ga eens een keer lopen naar de supermarkt in plaats van met de auto. Neem wat extra boodschappen mee zodat je je armen flink aan het werk moet zetten op de terugweg. Zowel je armen als je benen hebben baat bij het doen bij boodschappen. De calorieën die je verbrandt zijn er ongeveer 275.

Lees ook: ‘5 schoonmaak hacks voor je magnetron’

De badkamer

Voor het schoonmaken van je badkamer moet je flink schrobben, wil je alle kalk van de tegels afkrijgen. Daarbij moet je ook nog flink door de knieën waardoor je de bil- en beenspieren meeneemt. Als je daarna ook nog even de vloer meepakt door te stofzuigen en te dweilen. Verbrand je bij een rondje badkamerschoonmaak ongeveer 400 calorieën per uur.

Dweilen

Met een muziekje op de achtergrond, dansend door de kamer wordt dweilen minder vervelend. Een rondje door het huis kan per uur rond de 315 calorieën verbranden.

Ramen zemen

Voor je armen is ramen zemen een ultiem klusje. Train die bovenarmen met een uurtje lappen en zet net wat meer kracht dan normaal. Zo zeg je ongeveer 300 calorieën gedag.

In de tuin

Dit klusje is natuurlijk het prettigste in de zomer. Als er na de winter weer flink wat onkruid is gegroeid. Ga in het voorjaar dan lekker door de benen tijdens het onkruid wieden. Hiermee verbrand je maar liefst rond de 350 calorieën per uur.

Bronnen: margriet.nl, damespraatjes.nl

Gerelateerde artikelen