Nagellak Verwijderen

Nagellak verwijderen uit kleding

Met deze tips red je je favoriete blouse of vloerkleed na een ongelukje met nagellak.

Nagellak verwijderen uit kleding: eerst testen

Nagellakremover is agressief. Probeer daarom eerst of het lukt om de vlek te verwijderen zonder nagellakremover. Ga je toch met nagellakremover aan de slag? Onthoud dat het gebruik van nagellakremover de stof van je kleding kan verkleuren. Een nagellakremover zonder aceton is iets minder agressief en daarom een betere keuze.

Lees ook:Wist je deze 6 dingen al over nagellak?

Stomerij

Gaat het om een dierbaar kledingstuk? Breng het naar de stomerij om de vlek door een professional te laten verwijderen. Als je zelf aan de slag gaat, test dan eerst op een onopvallende plek of de nagellakremover de stof verkleurt.

Zo verwijder je nagellak uit kleding

  • Probeer nagellak die nog nat is meteen weg te deppen. Wrijf niet, maar dep! Anders loop je het risico dat de vlek groter wordt.
  • Is de nagellak al droog? Probeer dan zoveel mogelijk eraf te schrapen. Vooral bij stoffen zoals fleece kun je door voorzichtig te schrapen de schade al wat beperken.
  • Ga je het toch met nagellakremover proberen? Doe nagellakremover zonder aceton op een watje en dep op de nagellakvlek. Zorg dat er zo min mogelijk nagellakremover naast de vlek terechtkomt. Dat doe je door de stof van het kledingstuk goed te spannen.
  • Stop het kledingstuk daarna meteen in de wasmachine.

Gerelateerde artikelen