Health 2100x1440 (1)

Statisch en droog haar: wat doe je ertegen?

De droge lucht van de verwarming binnen, je muts en sjaal, de lage luchtvochtigheid van het najaar: allemaal redenen waardoor je haar ineens droog en statisch wordt. Geef het daarom wat extra liefde.

Wrijf een droogtrommeldoekje over je haar

Wat? Je leest het goed: de doekjes die je normaal in je droger doet, kun je gebruiken om statisch haar tegen te gaan. Van het laagje wasverzachter dat op de polyester doekjes zit, krijg je gladder haar én het ruikt ook nog eens lekker. Wrijf het doekje over je haar (van je kruin tot je punten) of prik de haren van je haarborstel erdoorheen en borstel je haar.

Was je haar niet te vaak

In het najaar is je haar sneller droog, en heeft het dus extra liefde nodig. Dat doe je door het minder vaak te wassen. Dun en fijn haar kan het beste om de dag gewassen worden met een hydraterende shampoo. Voor golvend en krullend haar mag dat om de drie of vier dagen zijn. Heb je kroeshaar? Dat is eens per week wassen genoeg. Vergeet ook vooral je conditioner niet en gebruik eens per week een vochtinbrengend haarmasker.

Hou het cool

Je stijltang en je föhn zijn niet heel vriendelijk voor droog en statisch haar. Gebruik daarom een goede bescherming tegen de hitte, om de schade te beperken.

Spuit haarlak in je muts

Ah, het platte, chaotische kapsel dat onder je muts vandaan komt… Dat is de charme van de winter, maar niet per se wenselijk. Spuit een laagje haarlak in je muts om statisch haar te voorkomen. Een tip om je volume te behouden onder je muts: leg je scheiding precies de andere kant op terwijl je je muts draagt.

Beeld: GettyImages

Mooi en gezondMooi en gezond
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen