Womanfacecreamsmile

6 beauty-mythes die je absoluut niet hoeft te geloven

We horen ze allemaal weleens: beauty-mythes die ervoor zorgen dat we bepaalde producten niet meer gebruiken en bepaalde dingen niet meer durven te doen. Maar welke zijn er nu echt waar en welke moet je absoluut niet geloven? Wij hebben er 6 voor je op een rijtje gezet waar jij niet meer bang voor hoeft te zijn, want deze zijn absoluut niet waar. Lees je mee?

1. Scheren zorgt ervoor dat je haar dikker wordt

Waarschijnlijk heb je het weleens gehoord: scheren zorgt ervoor dat je haren dikker, sneller en donkerder terug groeien. Gelukkig is niets minder waar, dus je kan je zonder zorgen blijven scheren! De groei van je haar wordt gestuurd door het follikel en scheren beïnvloedt het follikel of het groeipatroon van je haren niet. Het lijkt misschien zo dat je haar iets dikker is wanneer hij begin te groeien na het scheren, maar dat komt omdat je hem bij het dikste deel hebt afgeschoren. Ook is het haartje na het scheren recht in plaats van puntig, zoals hij normaal gesproken is. Wanneer hij langer wordt, gaat hij vanzelf weer puntig worden, dus wordt hij ook niet dikker. Je kan je dus met een gerust hart blijven scheren!

Lees ook: ‘3 dingen waardoor je haar kan breken

2. Van lachen krijg je kraaienpootjes

Vooral zij die rimpels vrezen zijn hier bang voor, maar het is niet zo dat lachen ervoor kan zorgen dat je kraaienpootjes krijgt. Het is eerder het geval dat knijpen met je ogen ervoor kan zorgen dat je wat rimpels rond je ogen krijgt, zeker als je een dunne, lichte huid hebt. Ook als je moeder kraaienpootjes heeft en je dezelfde huidtextuur hebt als zij, is je kans op kraaienpootjes wat groter. Maar, de echte boosdoeners zijn blootstelling aan de zon en herhaaldelijk met je ogen knijpen. Dus, als je wil voorkomen dat je kraaienpootjes krijgt, zorg dan dat je je altijd insmeert met zonnebrand en ga eens bij de opticien langs als je merkt dat je vaak met je ogen knijpt. Ook een goede oogcrème kan wonderen doen!

3. Je kan je poriën permanent laten krimpen

Je poriën kunnen wijder worden als ze vaak verstopt raken of veel aan de zon zijn blootgesteld. Helaas is er geen manier om te zorgen dat ze weer terug krimpen. De grootte van je poriën is genetisch bepaald: des te actiever je klieren zijn, des te groter je poriën lijken. Je poriën kunnen daarnaast ook groter worden als je acne hebt of niet goed voor je huid zorgt. Een schone porie ziet er kleiner uit dan een verstopte porie, dus zorg er altijd voor dat je je huid goed schoonmaakt en onderhoudt, dan lijken je poriën waarschijnlijk al heel wat kleiner.

Mooi en gezondMooi en gezond

4. Een skin tag laten weghalen zorgt dat er meer terugkomen

Een skin tag – zo’n klein stukje huid wat vaak uitsteekt en maar aan een klein stukje aan je lichaam vastzit – kan je laten verwijderen zonder dat je risico loopt dat er meer voor terugkomen. Het zou wel zo kunnen zijn dat het stukje wat je hebt laten weghalen wellicht terug groeit. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je er wellicht meer krijgt als je er al veel hebt, maar dat heeft niets te maken met het weghalen van de anderen. Vaak zijn skin tags iets wat je in de familie vindt en ook komen ze geregeld voor. Vaak krijg je ze op plekken waar je huid constant wrijft, bijvoorbeeld tegen andere huid (zoals in je nek) of tegen kleding (bijvoorbeeld rond je borsten en onder je armen). Als je twijfelt over een skin tag, ga dan vooral even langs de huisarts of dermatoloog. Zolang hij je niet in de weg zit, hoeft hij in principe niet verwijderd te worden, maar verwijder hem in ieder geval nooit zelf.

5. Van te weinig slaap krijg je kringen onder je ogen

Te weinig slaap kan er niet voor zorgen dat je permanent donkere kringen onder je ogen krijgt, maar het kan wel tijdelijke veranderingen teweegbrengen waardoor je huid er donkerder uit gaat zien. Ook kan je dingen als natuurlijke schaduwen van diepe oogkassen, blauwe aderen of donkerder pigment erven van je ouders, wat er natuurlijk ook voor kan zorgen dat je ogen donkerder aandoen. Daarnaast spelen je gewoonten ook een rol: zonbeschadiging, slaaptekort en agressief in je ogen wrijven kunnen er ook voor zorgen dat je sneller donkere kringen rond je ogen krijgt. Maar ‘alleen’ een nachtje slecht slapen zorgt er dus in principe niet voor dat jij de dag erna moet rondlopen met donkere kringen – gelukkig!

6. Je krijgt last van spataderen als je (te) veel met je benen over elkaar zit

Durf jij je benen niet (meer) over elkaar heen te slaan uit angst voor spataderen? Dan hebben we goed nieuws voor je: met je benen over elkaar zitten zorgt er niet voor dat je die spataderen krijgt. Spataderen zijn vooral genetisch bepaald en worden vooral veroorzaakt door een zwakke klepjes in je bloedvaten. De kleinere paarse spatadertjes hebben vaak geen genetische oorzaak, maar zijn meer te wijten aan zonschade, zeker op een lichtere huid. Heeft je moeder last van spataderen? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om jouw risico op spataderen iets kleiner te maken: hou een gewicht aan, blijf in beweging, rook niet en vermijd langdurig zitten of staan. Hierdoor komt er namelijk meer druk op je aderen te staan, waar je spataderen van kan krijgen. Leg je benen omhoog wanneer het kan en flex/point je voeten als je achter je bureau zit om je bloedsomloop te stimuleren.

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie:

B007 Bundle Day Cream And Face Scrub
Bestel hier

Gerelateerde artikelen