Placeholder

Tips tegen couperose

Couperose is een onschuldige huidaandoening, die soms ontsierend kan zijn. Vooral op de wangen zijn rode bloedvaatjes zichtbaar. Met deze tips kun je couperose onder controle houden.

Lees ook: Wat is couperose?

1. Bescherm je huid goed tegen de zon
Zonlicht heeft bij de meeste mensen geen positieve invloed op de couperosehuid. Wen jezelf daarom aan altijd met een factor te smeren, zelfs als het niet zo heel zonnig lijkt te zijn.

2. Ontdek wat jouw triggers zijn
Naast zon, kunnen alcohol en pittig eten ook zorgen voor een extra rode huid. Probeer te ontdekken waardoor jouw huid roder wordt, zo kun je die triggers proberen te verminderen of vermijden.

3. Verzacht je huid met aloë vera
Couperose kan de huid soms gevoelig en pijnlijk maken. Aloë vera zorgt niet dat de bloedvaatjes kleiner worden of verdwijnen, maar het kan wel kalmeren en rustgevend zijn voor je huid. Kies bijvoorbeeld voor een dag- of nachtcrème met aloë vera als ingrediënt.

4. Maak je huid egaler met make-up
Soms wil je gewoon dat je huid er wat egaler uitziet. Daarvoor kun je bijvoorbeeld foundation of CC-cream gebruiken. CC staat voor Colour Correcting. Je huid zal daardoor wat minder rood lijken. Je kunt ook investeren in een goede concealer, zodat je de ergste plekjes met net wat meer dekking kunt wegwerken.

5. Ga naar de huisarts
De huisarts kan je verwijzen naar een dermatoloog of huidarts voor verdere behandeling. Door middel van IPL- of lasertechniek kunnen de bloedvaatjes minder opvallend worden. Ook bestaat er een crème die de roodheid tijdelijk wegneemt. Informeer bij je huisarts naar de mogelijke behandelingen tegen couperose.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock