Placeholder

Een week mijn haar niet wassen #5

Webredacteur Shirley gaat de uitdaging aan en doet mee aan een van Santé’s challenges: een week lang wast ze haar haar niet. Hoe gaat het haar af?

Shirley: Na het sporten heb ik mijn haar uitgespoeld met water. Volgens mij ziet het er nog redelijk uit. Eerlijk gezegd vind ik dat mijn haar op de foto van vandaag een stuk beter zit dan op de foto van dag 1. Mijn haar zit altijd beter als ik het een dag niet was, maar wie had gedacht dat dit effect na 5 dagen nog steeds zou doorzetten?

Het zit gewoon niet lekker
Maar hoe het voelt… Ik probeer mijn hand zo min mogelijk door mijn haar te halen. Best lastig, want dat is echt mijn tic. Ik wil dat vettige gevoel niet verder door mijn haar verspreiden. Waarschijnlijk zit het tussen mijn oren, maar mijn haar lijkt ook een kilo zwaarder te voelen dan normaal en het zit gewoon niet lekker op mijn hoofd. Ben ik de enige die dat gevoel wel eens heeft?

Ik kan het niet mooier maken dan het is
Ik moet jullie teleurstellen. Ik ben vroegtijdig met de challenge gestopt, maar ik begon met de goede bedoelingen. Echt. Het was heerlijk om mijn haar weer te wassen met shampoo. Ik gebruikte minder shampoo dan voor de challenge, ik heb blijkbaar toch iets geleerd van deze challenge. Cold turkey stoppen met shampoo bleek niet mijn ding te zijn, wie weet gaat langzaam afbouwen me beter af. Of misschien waag ik nog eens een poging als ik ooit een maand de deur niet uithoef…

Houd jij je challenge langer vol dan ik?
Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram. Gebruik #santechallenge.

Lees ook
> Een week mijn haar niet wassen #1
> Een week mijn haar niet wassen #2
> Een week mijn haar niet wassen #3
> Een week mijn haar niet wassen #4