Placeholder

3 haargewoontes die je jezelf moet afleren

Je kunt nog zo je best doen voor een prachtige haardos. Als jouw gewoontes je haar beschadigen, zal je haar er niet op zijn best uit zien. De volgende drie gewoontes kun je jezelf het best per direct afleren.

1. Je borstelt je haar als het nog nat is
Nat haar breekt makkelijker. Met veel geweld de klitten uit je natte haar borstelen, is daarom een slecht idee. Probeer onder de douche met je vingers al zoveel mogelijk klitten uit je haar te halen. Met een beetje crèmespoeling gaat dit het makkelijkst. Is het echt nodig je haar daarna nog te kammen als het nat is? Gebruik dan een kam, waarvan de tanden ver uit elkaar staan.

2.Je stelt je haar bloot aan te veel hitte
Je haar aan de lucht laten drogen is het best. Wil je je haar toch föhnen of op een andere manier stylen met een warmtebron, zorg dan dat je van tevoren een beschermend product in je haar aanbrengt. Blijf de föhn bewegen en houd hem niet te dicht bij je haar. Gebruik daarnaast de koudste stand die je föhn heeft.

3. Je bent al langer dan een half jaar niet naar de kapper geweest
Dode en gespleten haarpunten kunnen niet gerepareerd worden door een serum. Om je haarpunten gezond te houden, zul je regelmatig naar de kapper moeten gaan. Lees meer over gespleten haarpunten.

Beeld: Shutterstock