badkamer

Hier moet je echt eens een bad mee nemen als je een gevoelige huid hebt

Heb jij een gevoelige huid of heb je regelmatig huiduitslag? Dan hebben we misschien wel goed nieuws voor je! Er is namelijk een middeltje waarmee je wellicht je huid wat verlichting kan bieden…

Er zijn natuurlijk een heleboel (natuurlijke) ingrediënten die je aan je beautyroutine kan toevoegen om je huid een boost te geven. Een deel van die ingrediënten zijn middeltjes die je ook in de keuken zou kunnen gebruiken, zoals kokosolie. Maar ook het middel waar we nu op doelen is een middel wat je wellicht wel gewend bent om in de keuken te gebruiken, maar nog geen onderdeel is van je beautyroutine. Waar we het nu eigenlijk over hebben? Appelazijn!

Lees ook: ‘9 beautyfoods voor je huid

Waarom appelazijn?

Appelazijn schijnt niet alleen goed te zijn voor je gezondheid – het kan een positief effect hebben op je bloedsuikerspiegel en je bloeddruk – maar ook als beautyproduct kan het zo zijn voordelen hebben. Zo is het bijvoorbeeld ook heel goed voor je haar! Appelazijn heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende kwaliteiten, waardoor het vaak gebruikt wordt als een DIY-behandeling voor huidproblemen zoals acne, roos en een verbrande huid. Ook is het zuur, waardoor je het kan gebruiken als een milde exfoliant. Daarnaast helpt het de natuurlijke oliën in je huid iets af te nemen, waardoor je poriën minder zichtbaar zijn. Dat is dan ook de reden waarom het vaak in zelfgemaakte tonerrecepten voorkomt!

Een appelazijnbad

Wanneer je met een gevoelige en geprikkelde huid kampt, bijvoorbeeld wanneer je verbrand bent of als je insectenbeten hebt, kan appelazijn dus een welkome uitkomst zijn. Het mooiste? Je hebt geen flessen appelazijn nodig voor een positief effect. Appelazijn is namelijk heel zuur, waardoor je er juist niet te veel van moet gebruiken. Je wil je geïrriteerde huid immers niet nog meer irriteren, right? Je hebt dan ook maar 235 milliliter azijn in een vol bad nodig om het positieve effect te kunnen merken. Een bad van 30 minuten met een scheut appelazijn zorgt ervoor dat je straks met een veel zachtere en minder geïrriteerde huid uit bad stapt. Worth a try, vind je niet? Heb je echt een enorm gevoelige huid? Neem dan het zekere voor het onzekere en vraag advies aan een huidspecialist of dermatoloog voordat je DIY-middeltjes gaat uitproberen.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen