Woman Blue Top 1000x1440

4 redenen om appelazijn in je haar te gebruiken

Je gebruikt appelazijn vast weleens in de keuken of misschien zelfs om schoon te maken. Maar wist je dat appelazijn ook heel goed kan zijn voor je haar? Wij hebben 4 redenen waarom je appelazijn voor jouw lokken moet gebruiken voor je op een rijtje gezet. Wedden dat jij straks om bent?

Lees ook: ‘Wat kan je allemaal met appelazijn?

1. Het laat je haar stralen en beschermt je haarkleur

Appelazijn maakt je haarschubben glad en zorgt ervoor dat ze dichter op elkaar gaan staan, waardoor je haar enorm gaan glanzen. Dat komt door de enzymen van de gefermenteerde appel! Door je haarschubben te laten sluiten, kan dit beschermende laagje essentiële vetten, eiwitten en vocht vasthouden in je haar. Hierdoor gaat het niet alleen meer glanzen en er gezonder uit zien, ook houdt het je haarkleur langer vast als je je haar verft. Win-win, dus!

2. Het geeft je meer volume

Een van de meest voorkomende symptomen van ‘dag 2 haar’ is sluike en futloze lokken. Dat komt doordat een teveel aan vet ervoor zorgt dat je haar sneller gaat hangen, waardoor al je volume als sneeuw voor de zon verdwijnt. Niet alleen kan appelazijn helpen bij het verwijderen van vet en andere viezigheid (zoals restjes van de haarproducten die je gebruikt), ook haalt het het overtollige gewicht van de oliën weg, waardoor je haar zijn volume weer terugkrijgt. 

3. Het verlicht een jeukende hoofdhuid en roos

Niet alleen doet appelazijn je haar stralen en zijn volume terugkrijgen, het heeft ook een positief effect op je hoofdhuid. Appelazijn heeft namelijk een ontstekingsremmende werking, waardoor het kan voorkomen dat er bacteriën op je hoofdhuid kunnen groeien. Ideaal voor als je last hebt van een jeukende hoofdhuid of roos, dus! Het helpt daarnaast ook nog eens met het in balans houden van je pH-waarden en exfolieert je hoofdhuid, waardoor je nog minder last krijgt van jeuk of roos. Wat wil je nog meer?

4. Het zorgt ervoor dat je haar sneller groeit

Alhoewel appelazijn geen remedie is tegen haaruitval, wordt de zuurgraad van de azijn wel geassocieerd met het voorkomen van haarverdunning. De appelazijn zorgt er namelijk voor dat je haar een gebalanceerde pH-waarde behoudt – de ideale pH-waarde voor haar is tussen de 4 en 5 – aangezien shampoos deze balans nog weleens kunnen verstoren.  Wanneer je daardoor last krijgt van dunner haar, zou appelazijn dus zomaar de oplossing kunnen zijn! Het kan je waarden weer op peil krijgen, je poriën ontstoppen en de groei van je haar zo stimuleren.

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Remington föhn
Remington Fohn Ad 1
Bestel hier

Gerelateerde artikelen