Strikken

Dé trend met Kerst: strikken

In je haar, in de kerstboom of om je glas. Strikken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ze geven je Kerst iets extra feestelijks. We zetten een aantal fijne beelden ter inspiratie op een rijtje.

Een strik hoef je tegenwoordig niet alleen maar om je kerstcadeautje te doen. Je ziet ze overal terugkomen deze Kerst. Hoog tijd om ook zelf aan de slag te gaan met deze gezellige trend.

Een strik om je glas

Een hele gemakkelijke versiering voor je glazen. Koop een leuk lint (misschien heb je zelfs nog wel iets liggen), knip er er een stuk vanaf en strik het om de poot van wijnglas. Laat de linten zo lang als je zelf wilt. Wil je dat iedereen hetzelfde glas houdt de hele avond? Kies dan verschillende kleuren lint zodat iedereen zijn of haar glas herkent.

Lees ook: Tips om je kerstversiering netjes op te ruimen

Een strik in je haar

We schreven er al eens eerder over: een strik in je haar kan niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Maak een mooie knot en verwerk daar een strik omheen, of zet je haren in de krul en maak een strik vast op je haarknip. Simpel, maar erg feestelijk!

Kerstversiering

Zeg je Kerst, dan zeg je versiering. De strikkentrend is daar ook goed terug te zien. Kies linten uit die bij jouw interieur passen en strik ze om de takken van je kerstboom. Een goedkope én leuke manier om je boom er eens heel anders uit te laten zien. Wil je het eerst (of ook) iets kleiner aanpakken? Versier dan een groene krans aan de deur met linten.

Tip van de redactie:

De Dinsmore kunstkrans van Black Box Trees brengt een warme, winterse sfeer in je huis met zijn mix van harde en zachte PVC naaldjes, afgewerkt met kunstsneeuw. Ideaal voor aan de deur of als basis voor een kerststukje. Voeg zelf kerstdecoratie toe om het geheel af te maken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES