Nieuwe Kapsels 2024

6 tips voor een nieuw kapsel – plus de haarkleur trends van 2024

Sta je op het punt voor dat nieuwe kapsel te gaan? Lees dan nog even onze tips door voor een nieuw kapsel deze maand.

Een nieuw trendy kapsel deze maand? Dan wil je vast weten wat de haarkleur trends dit jaar zijn. En wat je deze maand aan de kapper kunt vragen. Tips om over na te denken voor je naar de kapper gaat.

1. Durf de schaar erin te zetten

Je haar is geen plank die je afzaagt. Al kan het wel erg lang duren voor het weer aangegroeid is. Ben je niet helemaal zeker van je keuze neem dan een tussenstap: ga bijvoorbeeld eerst voor een halflange bob, dan kun je daarna altijd nog voor de korte bob gaan.

Dat geldt niet voor haar dat van nature heel langzaam krult. Heb je veel krullen, korte piekjes of Afro-haar, dan wil je misschien liever de lengte van je haar behouden en het toch goed verzorgd houden. Wanneer je naar de kapper gaat, vraag dan om een “dust trim” in plaats van een grote knipbeurt. Een “dust trim” verwijdert slechts een klein beetje van de uiteinden van het haar om gespleten punten te verwijderen en de algehele gezondheid van het haar te behouden.

Afro Kapsel

2. Maak geen overhaaste beslissingen

Ga niet in een opwelling naar de kapper, maar denk er even over na. Vooral na een relatiebreuk of andere ingrijpende gebeurtenissen kun je er beter een nachtje over slapen.

Lees ook: Door deze 5 kapselfouten zie je er ouder uit

Kapsel 2024 Trends
Kapsel 2024 Trends

3. Neem veel voorbeeldfoto’s mee naar de kapper

Neem verschillende foto’s mee van kapsels en haarkleuren die je mooi vindt. Zo kan de kapper een idee krijgen van wat jij mooi vindt. En vraag de kapper ook om eerlijk commentaar. Als jij vier grijze plukjes haar hebt, krijg je nooit een bos weelderige krullen. En kroest je haar, dan moet je die stijle pony misschien laten varen.

Heb je Afro-haar, of heel stevig haar, dan heb je geluk. Want haar dat dicht op de schedel zit, biedt een breed scala aan stylingmogelijkheden, van natuurlijke krullen tot vlechten, twists, locs en meer. Ga wel op zoek naar een kapper die gespecialiseerd is in creatieve kapsels. Het kost vaak veel ervaring, maar vooral ook veel tijd en dus geld.

Haartrends 2024
Haartrends 2024

4. Luister naar het advies van de kapper

Ieders haar valt anders, daarom kan een kapsel dat bij een ander leuk staat bij jou heel anders uitpakken. Daarnaast hebben beroemdheden vaak de luxe van een haarstylist. Vraag je af hoeveel tijd je ’s ochtends aan je haar wilt besteden. Vertel dat ook aan je kapper, dan kan hij of zij daar rekening mee houden.

Lees ook: waarom zien sommige vrouwen er jonger uit dan ze zijn?

Ieder seizoen zijn er nieuwe haartrends. Dat kan leuk zijn, maar kijk vooral naar wat bij jou en bij de vorm van je gezicht past. Dat geld ook voor kleuren. Een lijst met de nieuwe kleurtrends van 2024 vind je onder aan dit artikel.

Haartrends 2024 1
Paris Fashion street style 2024

6. Vraag de kapper om tips

Heeft de kapper je haar na afloop mooi gestyled, vraag dan hoe je dit thuis zelf kunt doen. Vraag hoe je je haar thuis het beste kunt verzorgen en onderhouden tussen knipbeurten door. Dit beteent onder andere informatie over het wassen en conditioneren van je haar, het gebruik van hydraterende behandelingen en het beschermen van je haar tegen schade door hitte en manipulatie. Of hoe je het zelf thuis net zo leuk in model krijgt als de kapper net heeft gedaan.

Benieuwd naar de haarkleurtrends voor 2024? Na de Fashion Weeks zijn hier de zes grootste haarkleuren die je overal gaat zien:

  1. Milk Tea Hair: Deze trend staat met stip op één. Vraag je kapper om een prachtige assige, beige en tegelijkertijd middenblonde kleur die – jawel – de kleur van thee met melk nabootst. K-popsterren zoals Jihyo en Huh Yunjin zijn al fan.
  2. Faceframing Highlights: Deze techniek is terug van weggeweest! Spice Girls rockten het al in de jaren 90, en nu is het weer helemaal in. Ook in 2024 kun je je lokken gerust een faceframing upgrade geven.
  3. Bold Colours: Experimenteer flink met je haarkleur! Van knalrode highlights tot zeemeerminblauwe lokken en een babyroze coupe. Unieke haarkleuren en onconventionele kapsels worden steeds populairder – laat die gedurfde coupes maar aan Gen Z over.
  4. Apricot Red: Een rode (of oranje) haarkleur mag niet ontbreken. Na cowboy copper gaan we volgend jaar voor een iets lieflijkere tint: Apricot Red, met een magisch effect.
  5. Dark and Glossy: Je donkerbruine of zwarte lokken mogen zo shiney en glossy mogelijk zijn. Met de juiste haarmaskers of haarspoelingen kom je een heel eind – en houd je ook absoluut niet in met haarolie. Héél TikTok zweert bij deze haaroliehack voor mega glanzend en gezond haar.

Kies jouw favoriete trend en rock die nieuwe haarkleur in 2024! 💇‍♀️🌟

Lees ook: Houd je haar langer in model

Tip van de redactie

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES