Kapsel Fouten

Door deze 5 kapsel fouten zie je er ouder uit

Vermijd deze vijf haarfouten als je er jonger uit wil zien. Met tips van de Santé kapper.

“Als je haar maar goed zit,” zegt onze Santé kapper. En hoe je dat doet? Door deze 5 kapsel fouten te vermijden.

1. Knip het niet te kort

Knip Het Niet Te Kort
Knip Het Niet Te Kort

Een pittig kort kapsel is al bijna synoniem voor ouder worden. Maar als je nog voldoende volume in je haar hebt, maakt een kort kapsel dat netjes zit je soms onnodig oud. Zorg dus dat wanneer je voor kort kiest, je haar ook nog een beetje rommelig zit. Speels en kort geef je een jeugdige look. Vermijd het strak opgeknipte ‘kippenkontje‘. Voordeel van een minder strak koppie is ook dat je het wat makkelijker kan onderhouden.

2. Laat het niet te lang

Als je schitterend mooi haar hebt dat altijd goed valt, mag je jezelf gelukkig prijzen. Maar met het ouder worden, neemt niet alleen het volume af, maar ook de structuur van je haar verandert. Daardoor kan lang haar als een slap gordijn langs je gezicht vallen en je ouder doen lijken. Als je flink in de weer gaat elke ochtend met krultang, stijltang, föhn en verzorgingsproducten, is er niks aan de hand.

Met lang haar kun je letterlijk alle kanten op. Maar als je daar geen tijd voor hebt of geen zin in, dan bestaat de kans dat je lange haar je er onnodig ouder uit doet zien. Vraag de kapper om er de schaar in te zetten. Knip het net boven de schouder af, of lat het a-symetrisch knippen. Het voordeel met lang haar is dat er veel nieuwe kapsels mogelijk zijn. Soms is het moeilijk om afscheid te nemen van je lange lokken. En als je het spannend vindt om de schaar er in te zetten, vraag dan de kapper om er wat laagjes in te knippen. Want ook dat maakt je kapsel jeugdiger.

Lees ook: wakker worden met perfect haar

3. Kies de juiste kleur

Kies De Juiste Kleur
Kies De Juiste Kleur

Als je besluit om je haar te verven, is het belangrijk om eerst een kleuradvies te vragen. De verleiding is groot om bij de drogist verf uut een flesje te halen, maar laat je niet verleiden door die leuke vrouwen met dat perfecte haar op de verpakking. Het is misschien hard om te zeggen, maar zo ga je er waarschijnlijk niet uitzien. Als je niet wil dat je haar je ouder doet lijken dan je bent, is de juiste kleur belangrijk. Zowel te licht als te donker kan je jaren ouder doen lijken. Te licht haar maakt je gezicht flets, te donker accentueert juist rimpels en lijnen. Vind je kleuren nog spannend? Gebruik dan alleen wat highlights rond je gezicht.

Lees ook: zo verwijder je vlekken van een witte muur

4. Grijs mag weer

Grijs Haar Mag Weer
Grijs Haar Mag Weer

Grijs haar kan je in één klap ouder doen lijken, maar grijs haar is ook hip. En het is gezonder voor je haar dan al dat verven. Besluit je om je haar een natuurlijke kleur te laten, vraag de kapper dan om advies en kies een kapsel dat goed bij je past. Kies ook speciale shampoo die je haar mooi van kleur houdt. Grijs haar dat goed verzorgt is, maakt je juist jeugdig. Zeker als je regelmatig naar de kapper gaat om het in model te houden.

5 kapsel fouten: gebruik geen plastic haarklem

Kapselfouten

Misschien is het wel de handigste uitvinding van de eeuw: de plastic haarklem waarmee je je haren in één keer bij elkaar kunt ‘klippen’. Maar als je ouder wordt, kan het er ook erg onverzorgd uitzien. Wil je je haren opsteken? Koop dan een berg kleine haarspeldjes en bekijk wat YouTube filmpjes of tijdschriften met kapsels om inspiratie op te doen. Mooi opgestoken haar doet je jonger lijken. De plastic haarklem doet dat niet. En is wat ons betreft een van de 5 kapsel fouten die je zou moeten vermijden.

Tip van de redactie

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES