Placeholder

Waarom komt er steeds maar één nieuwe aflevering op Netflix?

Je favoriete serie bingewatchen zit er niet altijd in. Van sommige series verschijnt er iedere week maar één nieuwe aflevering in plaats van een heel seizoen.

Het is misschien irritant dat je niet meerdere afleveringen achter elkaar kunt kijken, maar eigenlijk is het een bonus dat je de aflevering al krijgt. Vroeger kocht Netflix een serie vaak pas na afloop. Alle afleveringen zijn dan tegelijk beschikbaar.

Tegenwoordig sluit Netflix betere deals en lopen we in Nederland met sommige series bijna gelijk met Amerika. Zodra de aflevering in Amerika erop staat, kunnen wij die soms al een dag of een paar dagen later op Netflix zien. Dat is waarom er maar één aflevering per keer verschijnt.

Soms een week pauze
Dat zorgt ook voor (best irritante) pauzes. In Amerika zijn de kijkcijfers namelijk heel belangrijker. Wanneer er een feestdag is, of iets zoals de Super Bowl, op de dag dat een serie wordt uitgezonden, wordt die week de serie niet uitgezonden. Dat zorgt ervoor dat we in Nederland ook geen nieuwe aflevering krijgen.

Bron: Netflix-Nederland | Beeld: Shutterstock


Niets missen? Volg ons op Facebook.