Michael Mosley dieet

De dieetmethode van Michael Mosley, die deze week overleed

De deze week overleden Engelse arts Michael Mosley werd bekend met het 5-2 dieet en de snelle 800. Dit is wat de Fast 800 inhield.

De deze week overleden Engelse arts Michael Mosley werd bekend met het 5-2 dieet en de snelle 800.

Gebruik je gezond verstand. Je weet best wat goed voor je is en wat niet. Met de wilskracht om ongezonde dingen af te slaan, kom je een heel eind. En op deze manier werk je aan een gezonde levensstijl, die je makkelijk kunt volhouden. En in plaats van een dieet te volgen, kun je ook je lichaam resetten met de methode van de deze week overleden Engelse wetenschapper Michael Mosley. Zijn methode waarbij je in een korte periode 800 calorieën per dag eet klinkt als een crash dieet, maar is het zeker niet.

Fast 800

Het Fast 800-dieet, ontwikkeld door Dr. Michael Mosley in 2018, is een flexibel, laagcalorisch eetplan dat gericht is op gewichtsverlies in drie fasen. Het doel is om overtollig gewicht kwijt te raken en de daarmee samenhangende gezondheidsrisico’s te verminderen, zoals hartziekten en type 2 diabetes1. Hier zijn de belangrijkste benaderingen van het Fast 800-dieet:

 1. Rapid Weight Loss (Snel Gewichtsverlies):
  • Optie 1: De Zeer Snelle 800 (The Very Fast 800):
   • Je consumeert ongeveer 800 calorieën per dag.
   • Het dieet omvat smakelijke mediterrane gerechten met een matig koolhydraatgehalte, ontwikkeld door voedingsdeskundigen (zowel vegetarische als niet-vegetarische opties).
   • Je eet twee of drie maaltijden per dag, afhankelijk van je levensstijl.
   • Deze aanpak is veilig om tot 12 weken te volgen of totdat je een gezonde BMI bereikt.
  • Optie 2: De Fast 800 Keto:
   • Je consumeert ongeveer 800 calorieën per dag, twee keer per week (de zogenaamde “vastendagen”).
   • Op de overige vijf dagen eet je verstandige porties mediterrane gerechten met een matig koolhydraatgehalte.
   • Ook hier ligt de nadruk op een mediterraan dieet met vis, noten, olijfolie, vers fruit en groenten, en een beperkte inname van rood vlees, geraffineerde suiker en verzadigd vet

Michael Mosley

Michael Hugh Mosley (22 maart 1957 – ca. 5 juni 2024) was een Britse televisiejournalist, producent, presentator en schrijver. Hij werkte voor de BBC sinds 1985, na zijn medische opleiding. Mosley was presentator van televisieprogramma’s over biologie en geneeskunde en verscheen regelmatig in The One Show. Helaas is hij onlangs overleden, en zijn lichaam werd gevonden op het Griekse eiland Symi, waar hij vermist was geraakt. 

Boekentip

snelle 800
bestel het boek hier

Beeld: Getty Images

TEKST MANON DAELMANS