Placeholder

Sommige mensen zien telefoon als verlengstuk van zichzelf

Heb je soms het gevoel dat je iets te afhankelijk bent van je telefoon? Dan is het dit onderzoek uit Zuid-Korea wellicht interessant voor je.

Voel je je onthand als je je telefoon vergeten bent?
Je bent niet de enige. Volgens onderzoek heb je dat ongemakkelijke gevoel eerder als je je telefoon ziet als een verlengstuk van jezelf. Soms kan het zelfs voor angst- of stressgevoelens zorgen.

Hoe komt het?
Items kunnen gaan voelen als een verlengstuk van jezelf als je er een speciale herinnering aan hebt of als ze je helpen om een bepaalde herinnering te bewaren. Het is niet zo moeilijk om te zien hoe dat kan gebeuren met een telefoon. Je gebruikt hem om te communiceren met geliefden, je telefoon staat vol foto's…

Aan het onderzoek deden 301 mensen mee, van wie de meesten hun telefoon als onderdeel van zichzelf zagen. Hoe meer verbonden iemand zich voelt met zijn of haar telefoon, hoe meer angst- of stressgevoeens wanneer hun telefoon niet in de buurt is.

Klachten door telefoongebruik
Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat naarmate de verbondenheid met de telefoon stijgt, het aantal klachten ook stijgt. Vooral nek- en polsklachten komen dan vaker voor. Op je telefoon kijken zorgt voor druk op je rug.

Bron: Scienceofus | Beeld: Shutterstock