Placeholder

Deze 6 vrienden mag je direct ontvrienden op Facebook

We hebben een belangrijke dag gemist. Het was gisteren National Unfriend Day, op social media dan. Omdat het nooit te laat is om je vriendenlijst op te schonen, hebben we wat tips voor je verzameld.

De volgende 6 personen mag je direct verwijderen

1. De gamer
Ontvang je wekelijks verzoeken voor Candy Crush en andere spelletjes? Misschien wordt het tijd om afscheid te nemen van deze vriend. Of om uit te zoeken hoe je verzoeken van spelletjes kunt blokkeren.

2. De oversharer
Hoewel je deze vriend eigenlijk nauwelijks kent, weet je precies wat deze persoon van dag tot dag en zelfs van uur tot uur uitspookt. Je weet meer van deze persoon dan van je beste vriendinnen.

3. De baby
Hoe komt die baby tussen je vrienden? Behalve dat Michelle van de sportschool haar baby als profielfoto heeft ingesteld, domineert ze je feed met haar zoontje. Kan natuurlijk lief, leuk en aandoenlijk zijn als je een emotionele binding hebt met de baby. Is dat niet het geval? Delete.

4. De vaguebooker
Vage quotes of teksten als 'Zo'n zware dag gehad' -zonder verdere uitleg- zijn eerder regel dan uitzondering bij deze persoon. Zodra de eerste meelevende reacties binnenstromen, blijft het akelig stil. Stiekem wil je gewoon weten wat er aan de hand is. Aangezien je dat toch nooit zult ontdekken, kun je deze persoon beter ontvrienden.

5. De wandelende spoiler
Expeditie Robinson, Hollands Next Top Model, K3 zoekt K3… het maakt niet uit welk programma je hebt gemist. De spoiler deelt binnen een paar minuten na de uitzending wie eruit is.

6. Degene met wie je in het echt nooit praat
Als jullie elkaar in de supermarkt tegen het lijf lopen, kijkt één van beiden ongemakkelijk weg. Duidelijk toch?

Als ontvrienden geen optie is
Soms zou je iemand graag ontvrienden, maar kun je het niet maken. In dat geval is er een andere oplossing: de updates van de persoon in kwestie verbergen. Open het profiel van je Facebookvriend, klik op de knop met 'Volgend' en kies de optie 'Deze persoon niet meer volgen'. Jullie zijn nog gewoon vrienden, je zult slechts de updates van hem of haar niet meer te zien krijgen.

Beeld: Twin Design / Shutterstock.com