leuker dan je denkt

Anderen vinden je leuker dan je denkt

Je hebt maar één kans om een eerste indruk achter te laten als je iemand ontmoet. Misschien heb je achteraf het gevoel dat je jezelf belachelijk hebt gemaakt, maar de kans is groot dat dat best meevalt.

Uit onderzoek blijkt dat we meestal leuker worden gevonden dan we zelf denken.

Hoe komt dat?

Tijdens een eerste ontmoeting met iemand zijn we vaak gefocust op onszelf. We willen een goede indruk maken en denken na over wat we kunnen zeggen om die goede indruk te maken. Dat is ook waarom we de naam van onze gesprekspartner zo snel vergeten, we zijn vooral bezig met hoe we zelf overkomen.

Na een ontmoeting denken we na over wat we gezegd hebben. Was het niet raar of ongemakkelijk? Hadden we beter iets anders kunnen zeggen?

Twijfels tot het tegendeel bewezen is

Zelf als er in een gesprek duidelijke signalen worden afgegeven dat de ander ons aardig vindt, hebben we dat niet door. We gaan er niet vanuit dat iemand ons leuk vindt, totdat het tegendeel bewezen is.

Goed om je bewust van te zijn: je bent leuker dan je denkt

Het is goed om erbij stil te staan dat je waarschijnlijk een betere indruk hebt gemaakt dan je denkt. Stop met piekeren achteraf. De ander denkt waarschijnlijk ook dat hij of zij een slechte indruk heeft gemaakt. De waarheid: het valt waarschijnlijk heel erg mee.

In het februarinummer van Santé (2019) lees je het verhaal van journalist Fleur, die ook struggled met de eerste indruk.

Bron: Time Health | Beeld: Shutterstock

Mis niets van Santé. Volg ons via Facebook en Instagram.

 

Mooi en gezondMooi en gezond

San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen