karen damen

K3-zangeres verloor binnen twee dagen haar ongeboren kind en haar oma

Voormalig K3-zangeres Karen Damen verloor een paar jaar geleden in twee dagen tijd haar oma en haar ongeboren kind. Er was op dat moment geen tijd om te rouwen want ze moest et hele weekend 10 jaar K3 vieren. Op tv vertelt ze openhartig over haar dubbele verlies.

In het Belgische programma ‘James De Musical’ vertelde Karen Damen deze week openhartig over haar dubbele verlies. “Op 16 oktober had ik een miskraam, op 17 oktober is mijn grootmoeder overleden en op 18 en 19 oktober stonden we 10 jaar K3 te vieren,” vertelt ze in het programma.

Tijd voor rouwen was er volgens de zangeres niet. Ze zong zelfs het lied ‘oma’s aan de top’. Op haar instagram account deelt ze de tv-show waarin ze het emotionele nieuws vertelde. De post, en het programma, leverden veel reacties op. Zoals: “Aan het kijken en traantjes gelaten. En blijkbaar rond dezelfde periode miskraam gehad en grootouder moeten afgeven… veel respect en kijk naar u op!”

Inmiddels weten we dat praten over verlies een belangrijk onderdeel is van rouwverwerking. Vroeger werd er over te vroeg geboren en daardoor overleden kinderen zelden gesproken. Veel ouders liepen daardoor jaren later nog steeds rond met overwerkte rouw. In Nederland kunnen sinds een paar jaar levenloos geboren kinderen officieel worden geregistreerd. Ook dat is een belangrijke stap in de rouwverwerking.

Lees ook: Marlies verloor een kindje van haar tweeling

Beeld: GettyImages, tekst Santé

Favoriet van de redactie

FitFlop warme slippers

FitFlop warme slippers
Shop