Sharon

In quarantaine met chef- en tv-kok Sharon de Miranda: ‘In shape blijven is nu een extra uitdaging’

Ze gaven in Santé al eens een inkijkje in hun leven. Hoe komen onze interviewkandidaten de dagen door tijdens de coronacrisis? We vragen het aan… chef- en tv-kok Sharon de Miranda: “In shape blijven is nu een extra uitdaging”.

Wat is er voor jou veranderd?

“Ik heb het drukker dan normaal. De opnames voor BinnensteBuiten gaan gewoon door. Een beetje aangepast; zo doe ik nu mijn eigen visagie. Daarnaast werk ik in de dagbesteding met mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook dat gaat – met aanpassingen – door. En ik geef mijn kinderen van zeven en negen thuis les. Zelf deed ik vroeger nooit huiswerk, dus ik val nu keihard door de mand. ’s Avonds ben ik gesloopt!” 

Lees ook: In quarantaine met…tv-kok Nadia Zerouali

Lukt het je om in shape te blijven?

“In shape blijven is voor mij altijd een uitdaging. Soms ben ik ontzettend gemotiveerd, maar soms absoluut niet! Nu zit het er precies tussenin. Ik loop naar de dagbesteding, dat is dagelijks anderhalf uur tot twee uur. Vorige week liep de stappenteller in totaal op tot 28.000 stappen. Ik beweeg dus wel veel, maar het probleem is dat ik ook meer eet.”

Hoe voorkom je ‘quarantainekilo’s’ nu je zoveel thuis bent?

“Dat is dus erg lastig. Mijn man is kok en koken is ook mijn hobby. Nu we meer thuis zijn koken en bakken we veel. En het moet ook allemaal op, hè. Het eten gaat maar door hier. Het probleem is: ik hoef maar naar eten te kijken en ik kom al aan. De afgelopen tijd ben ik tien kilo gegroeid. Daar wil ik wel iets aan gaan doen.”

Wat is je favoriete quarantaine-bezigheid?

“Ik heb in geen jaren zoveel taartjes gebakken als nu. Ik ben er dol op. Vooral taart met botercrème en marsepein, heerlijk. Mijn kinderen vinden het een superleuke bezigheid om cupcakes te versieren. Normaal gesproken eten we er allemaal een op en delen we de rest uit, maar dat is nu lastiger. Ik eet dus weer te veel.”

Wat ga je als eerste weer doen als alles weer ‘normaal’ is?

“Mijn oma knuffelen, ik kan niet wachten. Ze is dementerend en al een heel eind in de tachtig. Als kind ben ik veel bij haar geweest en zij betekent alles voor me. Dat ik haar nu niet kan bezoeken, vind ik verschrikkelijk. Maar ik wil haar beschermen. Wat dat betreft zal ik blij zijn als we niet meer in angst en onzekerheid hoeven te leven.”

Kijk ook op: Iedereenkankoken.nl

Tekst Belinda Fallaux, fotografie Bart Honingh, visagie Linda Huiberts

Gerelateerde artikelen