Nadia

In quarantaine met … tv-kok Nadia Zerouali

Ze gaven in Santé magazine al eens een inkijkje in hun leven. Hoe komen onze interviewkandidaten de dagen door tijdens de coronacrisis? We vragen het aan… tv-kok en culinair schrijver Nadia Zerouali. ‘Niet knuffelen vind ik het lastigste’.

Wat is er voor jou veranderd?

“Mijn agenda is van eigenlijk te vol naar helemaal leeg gegaan. Heel weird. De couscousbar draait op halve kracht – alleen afhalen en bezorgen. Mijn 15-jarige zoon Tariq en ik zijn longpatiënt, dus de eerste weken hebben we thuis gezeten. We pakken nu langzaamaan weer wat op. Ik doe boodschappen, we drinken koffie in de tuin bij oppasoma en -opa en Tariq helpt oppasopa in de tuin. Alles volgens de regels natuurlijk. En ik pak als vrijwilliger de Flevour box in, een box met lokale ingrediënten uit Flevoland aangevuld met smaakmakers als ras el hanout.”

Lees ook:Problemen? Die los je op aan de keukentafel

Lukt het je om in shape te blijven?

“Ik probeer elke dag te wandelen. Ook volg ik het online workout- programma van de kickboksclub voor vrouwen waarvan ik lid ben. Verder sport ik een paar keer per week ‘s ochtends met m’n schoonzusjes en nichtjes, via Houseparty. Eén van ons doet de workout en een schoonzus geeft de yogalessen.”

Hoe voorkom je ‘quarantainekilo’s’ nu je zoveel thuis bent?

“Mijn lijf is gewend om veel te eten! Wel heb ik in geen jaren zo veel thuis gekookt en zoveel boodschappen in huis gehad. Gezien mijn werk at mijn zoon vaak bij zijn oppasoma, maar nu niet.”

Wat is je favoriete quarantaine-bezigheid?

“Couscous stomen! Ik kan er echt van genieten om daar de tijd voor te nemen. Ik merk dat mensen die anders altijd snel-snel couscous wellen nu toch de moeite nemen om het te stomen. Hopelijk is er na dit coronatijdperk geen zinloos gewel meer!” 

Wat ga je als eerste weer doen als alles weer ‘normaal’ is?

“Mijn partner woont in Marokko. Hem heb ik nu al heel lang niet gezien, dus hem ga ik als eerste knuffelen. Op de voet gevolgd door mijn ouders, broertje, zusjes en neefjes en nichtjes.. Ik wist niet dat missen pijn kon doen. Niet kunnen knuffelen vind ik het lastigste van deze hele periode, meer nog dan die lege agenda.”

Tekst Belinda Fallaux, fotografie Bart Honingh, visagie Linda Huiberts

Gerelateerde artikelen