Wasdroger

Handig om te weten: praktische programma’s van een wasdroger

Een wasdroger is een goede toevoeging aan je huishouden, zeker als je weinig ruimte hebt om de was op te hangen. Ook biedt het uitkomst wanneer je snel de was droog moet hebben.

Er zijn enorm veel verschillende wasdrogers te koop: van luchtafvoerdrogers tot aan de warmtepompdroger. Maar zoveel verschillende drogers als er zijn, zijn er ook veel verschillende droogprogramma’s om uit te kiezen. Welke programma’s zijn nu het meest praktisch en bij welke merken drogers vind je deze functies?

Veel voorkomende droogprogramma’s

Er is een aantal basisprogramma’s waar iedere wasdroger wel over beschikt. Deze programma’s worden door velen dan ook alleen maar gebruikt, terwijl een droger nog zoveel meer kan. Dat is best zonde, aangezien de wat minder standaard programma’s bijvoorbeeld meer energie besparen, of beter zijn voor je kleding. In de basis vind je op elke droger een programma voor katoen die je op extra droog, kastdroog en strijkdroog kunt instellen. Ook is er vrijwel altijd een kreukherstellend programma, ook wel bekend onder de naam synthetisch of fijne was.

Merken en hun meest praktische droogprogramma’s

Met functie SensiDry van AEG wordt vocht uit textiel op lage temperatuur onttrokken wat minder energie kost. Ook beschikken enkele modellen van AEG over ProSense-technologie met vochtigheids- en temperatuursensoren. Dit past simpelweg de droogtijd aan op basis van de hoeveelheid was in de machine. Samsung heeft een vergelijkbaar programma, Optimal Dry net als Bosch met AutoClean.

Het Sensitive Drying System van Bosch droogt de was met een milde en warme lucht die van alle kanten de trommel binnenstroomt. De was draait zachtjes rond met de gebogen Soft-meenemers, in plaats van plat op de optimaal vormgegeven binnenwand van de trommel te blijven liggen. Het resultaat? Zacht wasgoed zonder kreukels!

Quick Dry 35 van Samsung is heel geschikt voor het snel drogen van een kleine was. Een kilo was is bijvoorbeeld al binnen 35 minuten droog. Je kledingstukken worden hiermee op een hoge temperatuur gedroogd zonder dat dit schadelijk is voor je kleding. Bovendien kun je direct je kleding aantrekken, zonder dat het heet aanvoelt.

Het Super Speed-programma is het droogprogramma dat in minder dan anderhalf uur je synthetische kleding en kleding van katoen droogt. Combineer dit met de Super Speed-wasmachine waarmee je in iets meer dan een half uur je kleding centrifugeert. In nog geen twee uren heb je je kleding schoon én droog.

Silent Dry van Samsung is superstil met een geluidsniveau van slechts 60 dB. Dit is mogelijk door de optimale rotatiesnelheid. Hygiëne Care van Samsung droogt niet alleen je was, het verwijdert maar liefst 99% van de aanwezige huisstofmijt en microben en 95 procent van de pollen in de kleding.

– In samenwerking met BCC