Kraan Douche 1000x1440

Dit wondermiddel tegen kalkaanslag ligt gewoon in jouw keukenla

Wij dagen je uit het een keer te proberen: dit slimme trucje tegen kalkaanslag. Het is oersimpel en ook nog eens spotgoedkoop.

Op de douchekop, in de gootsteen, rond je kranen… Kalkaanslag kruipt waar het niet gaan kan. Je kunt er iedere keer een agressief schoonmaakmiddel op spuiten, maar laten we van een mug geen olifant maken. Bij lichte kalkaanslag, zoals die witte kringetjes op je douchewand, je zou eerst eens een andere schoonmaaktruc kunnen proberen. Je hebt er maar één ding voor nodig en dat ligt hoogstwaarschijnlijk al in je keukenla: bakpapier.

Kalk verwijderen met bakpapier: zo werkt het

Scheur een vel bakpapier af, maar er een prop van en begin met boenen. Deze truc werkt voornamelijk op roestvrijstaal en glazen douchewanden. Je hoeft het bakpapier niet nat te maken.

Zwarte kranen en kalkaanslag

Kalkaanslag voorkom je het beste door na iedere douchebeurt je douche droog te maken, maar dat wist je al. Als je dat klusje regelmatig overslaat (hé, we begrijpen het), dan zijn er nog andere manieren om lichte kalkaanslag aan te pakken. Bij zwarte kranen werkt bijvoorbeeld citroensap. Snijd een citroen doormidden en wrijf daar je zwarte kranen, douchestang en douchekop mee in. Laat dit een paar minuten intrekken, spoel het af en droog af met een handdoek.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

kalkaanslag
KLIK HIER