Máxima

Dít is het geheime talent van Máxima

Ze spreekt meerdere talen, is ranzendslim en ook nog eens een stralende verschijning: Máxima is een vrouw met veel talenten. Er is echter nóg iets waar onze koningin heel goed in is, verklapt Willem-Alexander.

Een voordeel van royal zijn, is dat je doorgaans alle kansen en mogelijkheden hebt om je talenten te ontdekken. Zo is ‘juichkoning’ Willem-Alexander een echte sportliefhebber die graag hardloopt en schaatst, vertelt hij in een gesprek tijdens de speciale Koningsspelen-aflevering van Zappsport op NPO 3. De drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn alle drie ervaren ruiters, was al bekend.

Geheim talent van koningin máxima

Wat Willem-Alexander tussen neus en lippen door verklapt, is het geheime talent van Máxima: zingen. In tegenstelling tot hemzelf kan ze dat “ontzettend goed”, zei de koning. Ook zijn dochters kunnen er wat van, volgens hem.

Af en toe geeft Máxima een glimp van haar hobby. In 2019 vertelde ze aan RTL Nieuws dat de Oranjes thuis veel zingen en dat ze gitaar speelt. Ook schroomt ze niet om mee te zingen tijdens concerten, zoals toen ze André Rieu en OG3NE bezocht.

Lees ook: Met deze methode viel Maxima kilo’s af

Talent geërfd

Hoewel de koning liever toekijkt vanaf de muzikale zijlijn, hebben de drie prinsessen het talent van hun moeder geërfd. Volgens Willem-Alexander kunnen ook zij goed zingen. Daarnaast spelen Ariane en Alexia, net als hun moeder, gitaar. Voor Amalia is zingen een uitlaatklep, blijkt uit haar boek Amalia, geschreven door Claudia de Breij. In het boek staat hier hierover, volgens RTL Nieuws: ‘Zingen is iets dat ik voor mezelf houd, zegt ze. Want als je dat openbaar maakt, dan ben je een deel kwijt. Dan heb ik het idee dat mensen dat kunnen opeisen van mij’. Ze houdt haar zangtalenten dus lekker voor zichzelf.

Briskwalking

Nast zingen, hardlopen en schaatsen doet onze koningin ook nog aan ‘Briskwalking’. Dat is een Engelse term voor flink stevig wandelen. “Loop je in de buurt van Huis ten Bosch en zie je een lange vrouw met een petje op terwijl een groepje mannen haar bij probeert te houden? Dan is de kans groot dat het Hare Majesteit is.” Dat schrijft Claudia Straatmans in haar boek Het lifestylewandelboek. Sporty queen dus, die Máxima.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.