welness

6 tips om van je badkamer een wellness te maken

Zelfs van een kleine badkamer die in de verste verte niet op een spa lijkt, kun je een ruimte maken waarin je goed kunt ontspannen.

1. Gooi oude spullen weg

Gooi uitgedroogde mascara’s en nagellak weg. Bekijk ook welke spullen je beter ergens anders kunt opbergen. In de badkamer wordt het warm en vochtig als je doucht, dat komt veel spullen niet ten goede.

2. Sorteer je spullen

Kleine bekers of vaasjes doen prima dienst als opbergers in je badkamer. Handig voor make-upkwasten en om andere kleine spullen rechtop te zetten en gescheiden te houden. In lades kun je ladeverdelers of een make-up organizer gebruiken om spullen bij elkaar te houden.

3. Berg grote spullen op

De grotere spullen zoals schoonmaakmiddelen en toiletrollen kun je in een mandje opbergen en bijvoorbeeld onder je wasbak schuiven. Je kunt ze ook buiten de badkamer opbergen. Of aan het zicht onttrekken door ze in een rieten mand van zeegras te zetten. Maar alleen als je geen kleine kinderen in de buurt hebt natuurljk.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

4. Ruim je handdoeken netjes op

Je kunt handdoeken oprollen zodat je ze in een smallere opberger kwijt kunt. Monteer haakjes aan de muur of deur, zodat je gebruikte handdoeken, badjassen en kleding kunt ophangen. Of schaf een echt mooie kast aan waarin je de handdoeken kunt bewaren. Zoals deze.

5. Creëer meer opbergruimte, maar alleen als je het echt nodig hebt

Mandjes, een smal kastje met een paar plankjes… Extra opbergruimte kan handig zijn, maar alleen als je het echt nodig hebt. Voor je het weet, heb je kastjes en opbergmandjes vol troep.

6. Decoratie

Heb je ruimte over? Zet wat kleine decoraties neer: een kaarsje, geurstokjes, een kunstbloem of een hanger aan de muur kunnen je badkamer wat meer sfeer geven. Deze geurstokjes van Rituals zien er ook nog eens stijlvol uit.

Klik hier

7. Hang een grote spiegel op

Daardoor lijkt je badkamer ruimtelijker. Wij vinden deze ronde met led-verlichting erg mooi.

Klik hier

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Brabantiabadkamer
Bestel hier

Volg ons op Pinterest

San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen