category colour brushGelukkig/Life

6 tips om van je badkamer een fijnere ruimte te maken

Zelfs van een kleine badkamer die in de verste verte niet op een spa lijkt, kun je een ruimte maken waarin je goed kunt ontspannen.

1. Gooi oude spullen weg
Gooi uitgedroogde mascara's en nagellak weg. Bekijk ook welke spullen je beter ergens anders kunt opbergen. In de badkamer wordt het warm en vochtig als je doucht, dat komt veel spullen niet ten goede.

2. Sorteer je spullen
Kleine bekers of vaasjes doen prima dienst als opbergers in je badkamer. Handig voor make-upkwasten en om andere kleine spullen rechtop te zetten en gescheiden te houden. In lades kun je ladeverdelers gebruiken om spullen bij elkaar te houden.

3. Berg grote spullen op
De grotere spullen zoals schoonmaakmiddelen en toiletrollen kun je in een mandje opbergen en bijvoorbeeld onder je wasbak schuiven. Je kunt ze ook buiten de badkamer opbergen.

4. Ruim je handdoeken netjes op
Je kunt handdoeken oprollen zodat je ze in een smallere opberger kwijt kunt. Monteer haakjes aan de muur of deur, zodat je gebruikte handdoeken, badjassen en kleding kunt ophangen.

5. Creëer meer opbergruimte, maar alleen als je het echt nodig hebt
Mandjes, een smal kastje met een paar plankjes… Extra opbergruimte kan handig zijn, maar alleen als je het echt nodig hebt. Voor je het weet, heb je kastjes en opbergmandjes vol troep.

6. Decoratie
Heb je ruimte over? Zet wat kleine decoraties neer: een kaarsje, geurstokjes, een kunstbloem of een hanger aan de muur kunnen je badkamer wat meer sfeer geven.

7. Hang een grote spiegel op
Daardoor lijkt je badkamer ruimtelijker.

Beeld: Shutterstock en Pinterest

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest