zelfverzekerder

5 tips om zelfverzekerder over te komen

De juiste lichaamshouding kan je zelfverzekerder laten lijken. De belangrijkste tip? Fake it till you make it! Lees verder voor meer tips.

1. Maak oogcontact

Door tijdens een gesprek oogcontact te maken, kom je zelfverzekerder over. Probeer er niet te veel over na te denken. Het is niet de bedoeling dat je iemand te lang en doordringend aankijkt, maar kijk tijdens een belangrijk gesprek niet naar de grond.

Lees ook:Oei, wat hebben we weinig zelfvertrouwen

2. Houd je tics onder controle

Wanneer we nerveus zijn, komen onze tics vaak naar voren. De één draait een pluk haar om haar vingers, een ander begint te wiebelen. Houd jezelf in. Zeker wanneer je spreekt voor een groep kunnen je tics het publiek afleiden.

3. Neem een zelfverzekerde houding aan

Je lichaamshouding is bepalend voor hoe je overkomt. Zit of sta rechtop, houd je schouders naar achteren en sla je armen niet over elkaar. Een glimlach kan natuurlijk nooit kwaad.

4. Draag kleding waarin je je op je gemak voelt

Killer heels kunnen je de uitstraling van een powervrouw geven, maar alleen als je je er ongemakkelijk op voelt, kun je ze beter in je kast laten staan.

5. Fake it till you make it

Dit motto gaat lang niet altijd op, maar als het gaat om je zelfvertrouwen opbouwen, mag je best faken. Als je onzeker bent, is dat vaak aan je lichaamshouding te zien. Omgekeerd gaat dat ook op: als je een zelfverzekerde houding aanneemt, zul je je vanzelf minder onzeker voelen.

Gerelateerde artikelen