Placeholder

Oei! Wat hebben we weinig zelfvertrouwen!

Soms lijkt het of anderen barsten van het zelfvertrouwen, terwijl dat van jou ver te zoeken is. Zo blijkt uit Belgisch onderzoek dat vrouwen zichzelf een heel laag cijfer geven wat betreft hun zelfvertrouwen.

 

Uit onderzoek van Goed Gevoel in samenwerking met marktonderzoekbureau Profacts onder ruim 4.000 vrouwen tussen de 18 en 70 jaar, blijkt dat vrouwen zichzelf gemiddeld een 6,2 geven als het gaat om hun zelfvertrouwen.

Lees ook:Hoe krijg je meer zelfvertrouwen over je lichaam?

Leeftijd

Vooral leeftijd speelt een rol. Zo geven vrouwen tussen de 18 en 14 jaar zichzelf gemiddeld een 5,7. Vrouwen tussen de 55 en 70 zijn iets meer zelfverzekerde. Zij geven zichzelf een 6,8.

Wat kan zelfvertrouwen een boost geven?

Er is een aantal dingen dat het zelfvertrouwen een flinke boost kan geven. Zo geven degenen met een relatie zichzelf een 7,5. Als we omringd worden door vrienden, straalt dat ook uit in je zelfvertrouwen met een 7,1.

Ook kinderen doen het goed voor je zelfvertrouwen. Zo geven moeders zichzelf een 7,2. Ook blijkt dat hoe ouder de kinderen, hoe meer zelfvertrouwen een vrouw heeft.

Verder doet het dragen van mooie lingerie ook veel. Zo vindt maar liefst 65 procent van de vrouwen beter in haar vel door het dragen van mooie lingerie.

Gewicht

Het gewicht is dan weer niet goed voor het zelfvertrouwen. Hoe hoger de BMI, hoe lager de score is. Vrouwen met obesitas geven zichzelf een 5,9. Vrouwen met overgewicht die sporten waarderen zichzelf nog lager met een 5,4.

Opvallende resultaten

Nog meer opvallende uitkomsten uit het onderzoek:

– Meer dan 20 procent niet naar het strand gaat vanwege onzekerheid over haar lichaam.

  • Hoe ouder vrouwen worden, des te hoger wordt de score.
  • 79 procent herkent zichzelf niet in de vrouwen die in commercials te zijn.
  • 74 procent wil meer diversiteit zien; vrouwen met een maatje meer, een getinte huidskleur, een fysieke of mentale beperking of vrouwen op leeftijd.
  • 84 procent heeft weleens een activiteit afgezegd of iets anders gelaten door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Gerelateerde artikelen