Walking Confident 2100x1440

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen over je lichaam?

Geef toe: ook jij hebt vast wel wat te klagen over je lichaam. Zó reken je af met onzekerheid over je lijf.

Aan wie kun je dit beter vragen dan aan vrouwen die geen enkel probleem hebben met hun lichaam en een al zelfvertrouwen uitstralen?

1. Omarm nieuwe kleding, of het u een short is of een shirt met een open rug

Megan: “Ik ben gestopt met ‘kleden naar mijn figuur’ en heb kleding gekocht die ik mooi vind. Het klinkt misschien wat oppervlakkig, maar soms zorgt mooie kleding ervoor dat je je mooi voelt.”

Nancy: “Wat me het meest heeft nu ik eind dertig ben, is dat ik mijn lichaam steeds meer waardeer. Misschien heeft het dus met leeftijd te maken, maar ik denk ook aan Australië, het land waarin ik woon. Hier loop ik door het weer het merendeel van het jaar met blote benen rond. En zwemmen: hoe meer tijd ik in bikini doorbreng, hoe minder het me kan schelen hoe ik eruitzie.”

Lees ook:Je slaaphouding is van invloed op je zelfvertrouwen

2. Richt je meer op wat je lichaam presteert dan op hoe het eruitziet

Lizzie: “Toen ik meer ging letten op wat mijn lichaam kon doen, niet op hoe het eruitziet, in het begin door gevechtssporten, later yoga, klimmen en hardlopen (en bewust mezelf te verbeteren in deze activiteiten om mezelf te vergelijken met mijn oude ik).”

Lauren: “Voor mij kwam dat pas na de geboorte van mijn dochter twee jaar geleden. Ik heb jarenlang met mijn onzekerheden geworsteld, maar sinds ik haar heb, is dat zo onbelangrijk geworden. Ik ben zo trots op mijn lichaam, omdat het haar ter wereld heeft gebracht, dat ik me daardoor zo sexy voel.”

3. Omring je zelf met de juiste mensen

Jessica: “Zorg ervoor dat je je omringt met de juiste mensen die jou oprecht willen zien stralen.”

Clare: “Ik had me ene paar jaar geleden opgegeven voor een zwemcursus. Ik raakte bevriend met een 70+ vrouw die het helemaal niets kon schelen hoe ze eruitzag tijdens het omkleden, terwijl ik me als dertiger achter een handdoek verborg. Ik heb mijn handdoek snel weggemoffeld. Zoek het gezelschap op van oudere vrouwen!”

4. Besef dat we allemaal verschillende zijn en omarm die verschillen

Soma: “Het heeft even geduurd om te zijn waar ik nu ben. Ik ging van maat 40 naar 44 na mijn huwelijk. Mensen zeiden dat ik dik was. Het was zo stom om mijn zelfvertrouwen te verliezen. De enige manier waardoor ik me beter voelde was door me te realiseren dat mijn lichaam deze vormen kreeg met een reden. Mijn man houdt ervan.”

5. Vergelijk jezelf niet continu met anderen

Lyanne: “Ouder worden helpt. Eindelijk accepteren dat vergelijken de dief is van je plezier en waarderen wat mijn lichaam kan in plaats van hoe het eruitziet. Ik heb soms nog mijn momentjes, maar die kritische stem in mijn hoofd is wat milder geworden.”

Almara: “Ik heb altijd redelijk veel zelfvertrouwen, maar iedereen heeft af en toe twijfels. Ik denk dat het aan leeftijd ligt. Toen ik eind twintig was besefte ik dat ik mezelf moest accepteren. Een advies: vergelijk je niet met anderen. Je hebt er niets aan en het zorgt er niet voor dat je je beter voelt.”

Bron: HuffPost

Tip van de redactie

Fitbit Luxe fitness & wellness tracker
Fitbitluxegoud
Bestel hier

Gerelateerde artikelen