Regen Naar Buiten

4 redenen waarom je naar buiten moet als het regent

Het is herfst en dat betekent dat we regelmatig getrakteerd worden op een flinke regenbui. Toch hoeft regen niet nadelig te zijn als je graag naar buiten wilt. Sterker nog wandelen in de regen is zelfs gezond! Blijf je binnen dan mis je onderstaande 4 voordelen van een wandeling in de regen.

1. Goed voor je huid 

Wanneer het een poosje regent is er sprake van een hoge luchtvochtigheid en dat is positief voor je huid. Die blijft lekker soepel. Heel anders dan in de zomer, dan is er sprake van een lage luchtvochtigheid waardoor je huid juist uitdroogt. Niet alleen is de hoge luchtvochtigheid goed voor je huid, het draagt ook bij om virusdeeltjes in de lucht te reduceren. Verder blijkt uit onderzoek dat regen schadelijke stoffen meeneemt naar de grond. De lucht zelf is schoner en daarmee gezonder. 

Lees ook:Regen? Er zijn genoeg leuke dingen te doen

2. Energieker en frisser 

Zie je dat het regent? Laat je niet weerhouden van je wandeling, maar pak die rugtas of heuptasje en ga. Doordat er extra zuurstof in de lucht zit voel je je frisser en energieker. Ben je een dag thuis met de kinderen en het binnen zitten helemaal zat? Accepteer het weer en ga naar buiten. Geniet ervan en laat je niet tegenhouden door regen. Neem naast een paraplu iets lekkers mee in een rugzak kind. Zorg ervoor dat je de juiste kleding draagt en stap bij thuiskomst direct onder de douche.

3. Meer calorieën verbranden

Ga je wandelen op een regenachtige dag dan gaat het calorieën verbranden een stuk sneller dan bij een droog weertype. Tenminste dat beweren Japanse onderzoekers. Zij zeggen dat dit komt vanwege de temperatuur. Je lichaam werkt harder wanneer het koud is. 

4. Kalmerend effect

Het is je vast weleens opgevallen. De geur van regen is best lekker. Deze bijzondere geur heeft een naam: Petrichor en werkt kalmerend. De naam is bedacht door twee Australische wetenschappers. De geur ontstaat door chemicaliën die vrijkomen uit planten, ozon en bacteriën die in de grond zitten. De geur doet mensen aan de zomer denken en waarschijnlijk worden we daar zo blij van.

– Dit artikel is een samenwerking met Thebagstore.nl –

Gerelateerde artikelen