geluk

10 dingen die je vaker zou moeten doen

Een reminder, omdat we het soms vergeten….van die dingen die je leven een juist stuk leuker kunnen maken.

1. Iets nieuws leren

Je hoeft niet meteen een cursus van tien lessen te volgen. Door een boek te lezen of een documentaire te kijken, leer je ook iets nieuws.

2. Een kaartje versturen

Het is een kleine moeite en een heel attent gebaar. Goede gelegenheden om een kaart te sturen zijn verjaardagen, belangrijke dagen, moeilijke momenten, of gewoon zomaar.

3. Een kasboekje bijhouden

Weet jij hoeveel geld je precies uitgeeft en waaraan? Zelfs als je iedere maand prima uitkomt met het geld dat je te besteden hebt, kan het heel leerzaam zijn om je uitgaven af en toe inzichtelijk te maken.

4. Je make-upkwasten wassen

Eigenlijk zou je je make-upkwasten wekelijks moeten wassen, maar zeg eens eerlijk: doe jij dat? Terwijl je ze (bijna) dagelijks over je gezicht strijkt. Tijd om je kwasten weer eens te wassen te maken.

5. Spontaan iets leuks doen

Stap in de trein of auto en bezoek een vriendin aan de andere kant van het land of speel een dag toerist in eigen land.

6. Een boek lezen

Te vaak horen we mensen zeggen dat ze vroeger veel lazen, maar tegenwoordig alleen op vakantie een boek lezen. Zonde. Grote kans dat als je weer een boek pakt je deze verslindt. Bovendien is lezen de perfecte bezigheid tijdens ‘verloren momenten’: in de trein, in de wachtkamer bij de dokter of het gemeentehuis.

7. Een back-up maken van foto’s en documenten

Misschien sla je bepaalde dingen al automatisch in de cloud op, misschien ook niet. Maak regelmatig even tijd om een back-up te maken en voorkom frustratie omdat je belangrijke documenten of vakantiefoto’s kwijt bent.

8. Iets doen dat je nog niet eerder hebt gedaan

We zullen niet beweren dat alles gebeurt buiten je comfortzone, maar het is heel goed voor je zelfvertrouwen om er af en toe uit te stappen.

9. Tijd voor jezelf inplannen

Zet het gerust in je agenda, net als alle andere afspraken. Het is belangrijk om genoeg tijd te maken voor jezelf. Vul de tijd op met iets dat jij leuk vindt. Je hoeft je niet schuldig te voelen. Door tijd met jezelf door te brengen, ben je daarna een leukere partner, moeder, vriendin of collega.

10. Je gevoelens uitspreken

Anderen kunnen het niet ruiken als jou iets dwars zit, maar ook waardering en complimenten voor elkaar zouden vaker uitgesproken mogen worden.

Beeld Getty Images

Tip van de redactie

Üla Movement weerstandsbanden en springtouw set
Ula Movement Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen