tips

10 tips om geld te besparen

Omdat alle kleine beetjes helpen, geven we je 10 handige tips om geld te besparen.

Vraag je af of je dit product ook kunt lenen

Vraag je voordat je iets koopt af of je het ook kunt lenen. Een dvd of boek kun je van iemand lenen. Via de app Peerby kun je van alles lenen: van luchtbedden tot statafels, boormachines of een gezelschapspel.

Lees ook: ‘5 uitgaven waar je geen spijt van zult krijgen’

Stop met het kopen van eten onderweg

Een broodje bij het tankstations, een patatje op het station of een flesje water in de stad. Als je veel onderweg bent, is de verleiding groot. Je kunt veel geld besparen door ermee te stoppen.

Leen geen geld en/of betaal je schulden af

De zin ‘lenen kost geld’  wordt niet voor niets zo vaak gebruikt.

Neem je abonnementen en verzekeringen onder de loep

Heb je ze echt allemaal nodig? Kun je erop besparen? Het kost wat tijd om dit uit te zoeken, maar de besparing is het waard.

Wees zuinig met water en elektriciteit

Zet apparaten die je niet gebruikt helemaal uit, laat geen lampen branden en zet de verwarming niet onnodig hoog en douche niet te lang.

Doe geen impulsaankopen

Zie je iets dat je graag wilt hebben? Wacht nog minstens twee weken voor je het aanschaft. En kan de aanschaf wachten tot de uitverkoop? Wacht daar dan op.

Vries kliekjes in

Niet alleen voordelig, ook handig: wanneer je haast hebt, haal je een gezonde maaltijd uit de vriezer.

Word lid van de bibliotheek

Het is een goed voornemen om meer te lezen, maar boeken zijn duur. De uitkomst: word lid van de bibliotheek. De prijs van het lidmaatschap heb je zo terugverdiend.

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Maak anderen blij met kleding, apparaten en boeken die je niet meer gebruikt. Het levert je een zakcentje en meer ruimte in de kast op.

Laat de auto vaker staan

Korte afstanden kun je lopen of fietsen. Voor langere afstanden kun je nagaan of je met het openbaar vervoer voordeliger uit bent. Rijd ook eens wat vaker samen met anderen om de benzinekosten te delen.

 

Bron: Archief Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen