Shutterstock 1127678003

Dagelijks even dansen maakt je gelukkiger

Het maakt niet uit of je een feilloos gevoel voor ritme hebt of zelfs nog op je eigen tenen gaat staan. Dansen is goed voor iedereen. En dat zit zo.

Lekker even bewegen op een muziekje in de ochtend, middag of avond maakt niet alleen je spieren los. Het zorgt er ook voor dat je beter in je vel komt te zitten.

Lees ook: ‘Spannende seks kun je inplannen

Runner’s high

Als je een hardloper bent, heb je vast en zeker gehoord van de runner’s high. Een gevoel dat zich vanaf ongeveer een kwartier inspanning zou moeten openbaren en waardoor je als het ware voor de rest van je loopje ‘gedragen’ zou moeten worden. Alsof je op wolkjes loopt. Leuk weetje is dat dansen eenzelfde effect kan veroorzaken. En ook nog eens veel sneller!

Dansje doen

Zelfs met een klein of kort dansje – op je favo muziek of met enkel een deuntje in je hoofd – maak je al dermate veel van jet gelukshormoon endorfine aan, dat je je lekkerder gaat voelen. Nog een bonus: de aanmaak van het stresshormoon cortisol neemt juist af wanneer je danst. Win-win dus!

Onderzoek

Studies van psychologe Cynthia Quiroga Murcia aan de Universiteit van Frankfurt tonen aan dat mensen die tenminste 1 keer per week dansen, een gelukkiger en evenwichtiger leven leiden. Kun je nagaan hoe happy je je gaat voelen als jij iedere dag even een dansje waagt. Dus hup, stoelen aan de kant en gelukkig(er) worden maar!

Gerelateerde artikelen