seks

Spannende seks kun je inplannen

Volle werkdagen, een hond die uitgelaten wil worden en de pakketbezorger die later dan beloofd aan de deur staat. We zijn allemaal behoorlijk druk, maar voor je partner en jullie seksleven moet je simpelweg tijd maken. Dus waarom dan niet met een rode cirkel in de agenda?

Grote kans dat het er bij jullie ook regelmatig bij inschiet: quality time tussen de lakens. Daar waar jullie de eerste tijd niet van elkaar af konden blijven en de rest van de wereld niet leek te bestaan, heeft die wereld nu een grotere greep op jullie levens dan ooit. Laat werk, kids, hobby’s, seizoenen en de boodschappen geen redenen zijn om de sexcapades tussen jullie te skippen. Sterker nog: maak van steamy seks gewoon een agendapunt!

Lees ook: ‘Het beste standje als je rugpijn hebt

Inplannen

Natuurlijk, het klinkt wat zakelijk en ernstig: inplannen van seksmomentjes. Maar geloof ons, dat idee slijt. En naarmate jullie meer geplande fun hebben gehad samen, ga je juist steeds meer uitkijken naar die vaste momenten. Kies een dag en tijdstip in de week waarop jullie allebei gegarandeerd niets om handen hebben en ook niet bereikbaar zijn voor werk, vrienden en familie. Als dat betekent je telefoon op stil en kind of hond bij een oppas brengen, so be it. Heb het ervoor over.

Bouw het op

Bekwaam jezelf in sexting: het sturen van spannende berichtjes aan je partner in de dagen voorafgaand aan jullie seksdate. In het begin misschien nog wat onhandig, maar omdat je al van elkaar weet wat je lekker vindt (toch?) kun je alvast teasen door te hinten op wat je gaat doen, wilt doen, van plan bent te doen… En als je wel houdt van een beetje oldschool, laat je briefjes met spannende boodschappen voor elkaar achter op verrassende plekken (maar pas op met zijn of haar lunchtrommeltje, beetje gênant als dat eruit valt en collega Wim het onverhoopt leest).

Slaapkamer-upgrade

Maak van jullie slaapkamer een paradijsje. Een oase waar jullie je allebei prettig voelen. Ruim rondslingerende spullen op. Verschoon het bed en zorg voor een aangename temperatuur voor het moment suprême. Schaf een mooi lingeriesetje aan en zorg voor een goedgevuld nachtkastje: speeltjes, glijmiddel, condooms met een smaakje, handboeien… je kunt het zo gek maken als jullie willen. En eh, seksen kan natuurlijk overal in huis, de slaapkamer is slechts een bescheiden suggestie.

Evalueer

Yep, ook dit klinkt in eerste instantie wat serieus. Toch is bespreken wat je (extra) lekker vond en wat minder goed beviel gezond en belangrijk. Blijf leren van elkaar en voel je niet beledigd als iets niet uitpakt zoals je had gedacht of gehoopt. Een grote plus van sex talk achteraf is dat jullie vanzelf weer hongerig gaan uitkijken naar die volgende seksdate. Je agenda is nog nooit zo leuk geweest.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Favoriet van de redactie

Braun Silk-Épil 3-in-1 waterdicht scheerapparaat waterdicht

Brown Silk Epil Ad
Shop

Gerelateerde artikelen