schoonmakers

5 tips van professionele schoonmakers

Professionele schoonmakers hebben vaak de beste en makkelijkste schoonmaaktrucjes. Santé heeft er een paar voor jou op een rijtje gezet. Zo is veel schoon te maken met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt!

 

Vingerafdrukken op de koelkast

Word je gek van die vingerafdrukken op de koelkast? Gebruik dan een druppel olijfolie op een stukje keukenrol. Wrijf de olie voorzichtig over je koelkast en laat het 20 minuten intrekken. Neem de olie daarna af met een schone doek en je koelkast glimt als nieuw.

Lees ook: ‘5 schoonmaak hacks voor je magnetron’

Vetvlekken

Heb je een vetvlek gemaakt op een nieuw kledingstuk? Witte krijtjes zijn de oplossing! Wrijf met het krijtje over de vlek. Het krijtje absorbeert het vet waardoor je vetvlek beter uit je kledingstuk trekt. Geen krijt bij de hand? Probeer het dan eens met maïzena of talkpoeder. Laat dit 10 minuten intrekken en gooi je kledingstuk daarna in de wasmachine.

Ramenzemen

Heb je na het ramenzemen vaak last van witte strepen? Maak dan een mengsel van een theelepel maïzena, een kopje witte azijn en warm water. Met dit sopje wordt je glas glanzend en helder. De maïzena is het geheime ingrediënt in dit mengsel. Het werkt als een natuurlijk schuurmiddel en verwijdert al het vuil.

Kalkaanslag

Veel last van kalkaanslag in je badkamer en keuken? Kalkaanslag ziet er niet altijd fris uit. Wrijf de onderdelen die kalkaanslag bevatten in met azijn en laat dit 15 minuten intrekken. Daarna kan je het wegvegen met een keukenpapiertje of een microvezeldoek. Het zuur van azijn breekt waterafzettingen af waardoor je badkamer weer gaat glimmen.

Zeepresten

Gebruik voor zeepresten een spons van staalwol. Maak de spons nat en beweeg deze langzaam over het oppervlak. De spons schuurt het vuil weg zonder het oppervlak te beschadigen.

Bron: realsimple.com

Gerelateerde artikelen