magnetron

5 schoonmaak hacks voor je magnetron

Het schoonmaken van je magnetron is een vervelend klusje, maar o zo nodig. Met deze handige hacks schuif jij deze taak minder snel vooruit. Hard schrobben is nu namelijk overbodig!

1. Baking soda

Maak een mengsel van baking soda en water. Smeer de vuile plekken in met het mengsel en laat dit vijf minuten intrekken. Na vijf minuten kan je het vuil eenvoudig verwijderen met een natte spons.

2. Afwasmiddel

Vul een glas met water en voeg een lepel afwasmiddel toe. Verwarm het mengsel ongeveer twee minuten. Blijf er bijstaan, want het mag niet overkoken. Laat de magnetron nog drie minuten dicht en laat het afwasmiddel zijn werk doen. Neem hierna de magnetron af met een schone droge doek. En nog een tip: koop je afwasmiddel biologisch en in grootverpakking. Dat scheelt geld en spaart het milieu.

3. Spons met afwasmiddel

Wil je liever geen glas water gebruiken? Maak dan de binnenkant van de magnetron nat met een plantenspuit. Leg vervolgens een natte spons met een druppel afwasmiddel midden in de magnetron. Warm de spons drie minuten op en maak vervolgens de binnenkant schoon met de verwarmde spons.

4. Gebruik een citroen

Doe ongeveer een liter water in een magnetronbestendige schaal of kom. Leg hier een halve citroen in schijfjes in. Zet de magnetron drie tot vier minuten aan tot dat het water kookt. De damp van het water doet zijn werk. Jij hoeft de damp alleen nog maar af te nemen.

5. Azijn

Spray de binnenkant van de magnetron in met schoonmaakazijn. Dit is net wat hardnekkiger dan de methode met citroen. Laat de azijn 15 minuten intrekken en neem het vuil daarna af met een schone doek. Gebruik het liefs professionele sprayflacons zoals deze. Die gaan lekker lang mee en lekken niet.

Tips voor het schoonhouden van je magnetron

  • Als je iets opwarmt bedenk het eten dan altijd met vershoudfolie. Zo voorkom je spetters.
  • Neem je je aanrecht af? Neem dan gelijk de binnenkant van je magnetron mee. Als je dit bijhoudt hebben etensresten minder kans om zich te nestelen. En altijd fijn is werken met groene zeep.
  • Probeer vette voedingsmiddelen met een doordringende geur te vermijden. Leg je dit toch in de magnetron? Pas hierna dan meteen de citroenmethode toe.

Bron: Realsimple.com

Schoonmaakhacks

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Boekentip

het grote poetsboek
Klik hier

Deze wil je hebben

schoonmaakkalender
Klik hier

Lees ook

Zo maak je je koelkast schoon

Zo maak je je witte sneakers schoon

Hoe maak je het gasfornuis schoon?

Gerelateerde artikelen