Vidar Nordli Mathisen F4oms Slujc Unsplash

4x erogene zones bij een vrouw

Je kent je eigen lichaam het beste. Maar hoe leuk is het als ook een ander de ‘beste plekjes’ weet te vinden. Lees mee over de (soms verrassende!) erogene zones bij vrouwen.

Van een beetje vuur tussen de lakens is nooit iemand slechter geworden. Je zult nog verbaasd staan om de hoeveelheid erogene zones die een vrouw heeft. Probeer eens wat uit, vanavond of morgenochtend…

Lees ook: ‘Hier komen vlinders in je buik vandaan

Wangen en oogleden

Raar, maar waar. Wij vrouwen vinden het extra fijn om geaaid en gestreeld te worden op en rond onze wangen en onze oogleden. Alles in de buurt van je gezicht voelt als extra intiem. En zulke aanrakingen dichtbij iets gevoeligs als je ogen, versterkt de band met je (seks)partner. Mmm, genieten maar.

Oren en hals

Dit is vast geen nieuws voor je. Maar wanneer was de laatste keer dat jij een ander aan je oor hebt laten sabbelen. Of hem met beide handen je hals hebt laten vastpakken (subtiel, subtiel, niet standje choke, tenzij je daar op kickt). Als je je overgeeft aan de bewegingen op deze plekken, merk je algauw hoe opwindend dat kan zijn.

Buik en rug

Mmm, met een vinger, ijsblokje, veertje of wat je maar wilt langs je navel en over je onderbuik. Gooi je zorgen om je eventuele ‘rolletjes’ en ‘kwabjes’ overboord, deze man – of vrouw – ziet jou helemaal zitten en vindt je overal en altijd mooi. Naast je buik is ook je rug één grote erogene zone. Voor de ene vrouw werken cirkelende aanrakingen op de onderrug opwindend, terwijl de ander het liefst een beetje geknepen of gemasseerd wordt halverwege. Natuurlijk is het oppervlak van je rug uitermate geschikt om gemasseerd te worden. Over voorspel gesproken!

Benen en billen

De huid aan de binnenkant van je benen is erg gevoelig. Zo gevoelig, dat er zich al snel extase-momentjes aandienen als je partner je hier liefdevol aanraakt. Gek eigenlijk, dat we hier maar weinig literatuur over kennen, want het is een puike plek om elkaar op te winden en mee te voeren naar de volgende scène. Ook je billen laten zich gráág aanraken. Als je toe bent aan iets wilds, zou je je partner kunnen vragen er een tikje op te geven. Niets moet, alles mag.

Gerelateerde artikelen