3 life hacks die je vandaag nog kunt toepassen

Wie draait er nu niet warm voor een beetje meer zen en een beetje minder zooi in haar leven? Vandaag delen we geen zo-verschoon-je-je-bed-in-slechts-30-seconden hack, maar wel toptips om nog dit weekend helemaal lekker in je vel te raken.

Helemaal fijn is: baat het niet, dan schaadt het niet. Door bewust bezig te zijn met jezelf, jouw smaak, jouw keuzes, jouw weekend dat nog heerlijk voor je ligt, heb je al winst te pakken. Je richt je met deze hacks even helemaal op jezelf en jouw leven. Heb je een partner en/of kids? Die zijn meer dan welkom jou te helpen, maar jij beslist.

1. Maak een zen-plekje voor jezelf

Ook als je niet van het mediteren bent of geen behoefte hebt aan het weglezen van een 500-bladzijden-tellend boek ter ontspanning, is het belangrijk dat je een plek hebt waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Ruim dat rommelige kantoortje in huis of die zelden gebruikte logeerkamer nu eens écht op. Geef de muren een lik verf, kek behangetje of toffe poster om naar te staren. En doe jezelf een comfortabele stoel, loungebank of zitzak cadeau. Verzamel een paar van je favoriete items om je heen (hallo, monstera!) en spreek met jezelf af hoelang je ongestoord mag gaan zitten relaxen in die ruimte die he-le-maal voor jou is. Zin om 3 uur te Netflixen met een cocktail binnen handbereik? Dan doe je dat toch. Of na jaren weer eens de behoefte je goede vriendin aan de andere kant van het land een handgeschreven brief te schrijven? Why not! Belangrijk is dat je ontspant, zonder afleiding van werk, gezin, boodschappen voor het avondeten of eindeloze to-do-lijstjes, op een manier die het beste bij jou past. Dat vergt vast nog wat oefening de eerste paar keren, maar daarna ga je zwevend naar je me-cave toe.

Lees ook: ‘6 tips om van je badkamer een fijnere ruimte te maken

2. Pak die passie eindelijk op

Je bent al van jongs af aan gefascineerd door pianomuziek. Of hebt altijd al eens willen leren handletteren. Dit weekend ga je concrete stappen zetten om van je droom werkelijkheid te maken. Plaats een berichtje op je social media waarin je je plannen uit de doeken doet (dat is meteen je stok achter de deur). En vraag in je kennissenkring wie jou verder kan helpen; er is vast wel iemand die een toffe pianodocent kent.

3. (Un)friend

Een lastig iets voor veel mensen, terwijl we het wél bijna allemaal herkennen: de vriend(in) die niet echt een vriend(in) meer is. Erger jij je al een tijdje aan haar gezemel op Facebook, of vind je het lastig dat alle initiatieven altijd van jouw kant moeten komen? Neem je vriendenlijst eens door en bepaal voor jezelf – zonder meteen rode strepen door namen te zetten – aan wie jij je aandacht, zorg en liefde eigenlijk nog écht wilt geven. Bijkomend voordeeltje van nadenken over je vriendschappen is dat het ook precies andersom kan uitpakken. Je hebt zelf verzaakt die superlieve studievriendin van vroeger op te zoeken toen ze tijdelijk in jouw buurt woonde. Of bent glad vergeten nog eens terug te komen op een berichtje van een oud-klasgenoot, met een voorstel samen een drankje te doen. Doe dat alsnog, wie weet bloeit er zomaar weer iets waardevols op.

Gerelateerde artikelen