Breien

10 leuke hobby’s om jezelf mee bezig te houden

Verveel jij je ondertussen al door het vele binnen zitten en kan jij wel een (creatieve) uitlaatklep gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit zijn 10 leuke hobby’s die je kan doen om te ontspannen en jezelf bezig te houden tijdens de thuisblijfsituatie.

1. Breien of haken

Heb je ergens nog wat wol liggen? Ga dan aan de slag met een creatief brei- of haakwerkje! Je kan op YouTube een tal van video’s vinden die je op weg kunnen helpen, of vraag aan een familielid met brei-skills hoe je het beste kan beginnen. Wat ga jij maken? Een sjaal, deken, trui of misschien wel een knuffeltje voor je kids?

Lees ook: ‘10x ontstressen en ontspannen

2. Waterverven

Nee, waterverf is niet alleen voor kleuters. Ook jij kan je er onwijs mee vermaken, wedden? Sterker nog: lekker met verf aan de slag kan zelfs heel ontspannend werken, zelfs als je eindresultaat niet bepaald een meesterwerk is. Geen zin om in je eentje te gaan verven? Plan dan een online avondje in met vrienden en ga tegelijk met jullie creaties aan de slag: creatief en gezellig tegelijk!

3. Kalligrafie of handletteren

Nog zo’n manier om je creatief uit te leven: kalligrafie of handletteren onder de knie krijgen. Je hebt er niet eens een kalligrafiepen voor nodig, want ook met wat viltstiften of gelpennen kan je al de mooiste handgeschreven creaties maken. Hulp nodig? Ook hier vind je op YouTube een tal van tutorial- en inspiratievideo’s over. Ga jij het proberen?

4. Yoga

Rol je yogamatje uit en neem eens lekker de tijd voor een fijne yogasessie. Yoga combineert mindful bewegen met ademhalingsoefeningen en meditatie. Hierdoor is het een van de meest ontspannende hobby’s die je je kan voorstellen. Ben je een beginner? Bouw dan langzaam op en ga niet over je eigen grenzen heen. Online kan je veel toffe yogaworkouts vinden voor beginners die je gewoon vanuit je eigen huiskamer kan doen. Namasté…

5. Dansen

Nog een heerlijke manier om de stress van je af te schudden is door te gaan dansen. Dat hoeven niet hele ingewikkelde of uitgebreide choreografieën te zijn, gewoon een leuk dansje bedenken samen met je kids of lover kan ook al wonderen doen. Zet wat opzwepende muziek op en gaan! Wedden dat jij straks de sterren van de hemel danst als je eenmaal weer naar feestjes en evenementen mag?

6. Tuinieren

Of je nu een hele achtertuin hebt waar je je tuinierskills voor kan gebruiken of alleen een vensterbank tot je beschikking hebt, het kan heel therapeutisch werken om met je handen in de aarde te gaan zitten. Kies jij voor een mooie bloemenzee of ga je liever voor je eigen moestuintje? Opties genoeg!

7. Goochelen

Het klinkt misschien suf, maar wedden dat jij super trots bent als jij straks allerlei toffe kaarttrucs kan doen? Het enige wat je nodig hebt is een spel kaarten! Online vind je een tal aan video’s die jou kunnen uitleggen hoe jij van die optische trucs kan uithalen. Niet zo van de kaarten? Ook met een muntje kom je heel ver! Acabracadabra…

8. Brood maken

Tja, met alles wat er nu gaande is, is brood vaak snel uit de schappen. Gelukkig kan je ook zelf een heerlijk brood maken als je een oven tot je beschikking hebt. Je kan er zelf voor kiezen wat voor soort brood je wil, van zuurdesem en speltbrood tot witte bollen of bananenbrood. Zo kom je niet zonder brood te zitten én kan je genieten van waar jij trek in hebt. Een goed excuus om de keuken in de duiken dus!

9. Fotoalbums maken

Een heerlijke bezigheid? Oude foto’s kijken. En als je ze dan toch aan het bekijken bent, waarom zou je er dan geen fotoalbum mee maken? Dan bedoelen we natuurlijk niet alleen het simpelweg plakken van de foto’s, maar we dagen je uit om de meest creatieve versie van jezelf te zijn. Werk met mooie omlijstingen, korte beschrijvingen en misschien wel andere decoraties. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!

10. Borduren

Heb je een spijkerjasje of een jeans die je eigenlijk niet bijzonder genoeg meer vindt? Pimp ze met een mooi borduursel! Door je kleding als het ware te customizen met een mooie borduurcreatie zorg je er niet alleen voor dat je items langer blijft doordragen, maar hou je jezelf ook bezig in tijden als deze. Neem een stukje oude stof (bijvoorbeeld van een t-shirt wat je niet meer draagt) en ga daar je steken op oefenen voordat je aan het echte werk begint. Succes!

Bron: Realsimple.com Foto: Getty Images

Gerelateerde artikelen