Yoga Jacqueline2

Dít is de favoriete sport van Santé-lezeres Jacqueline: yoga

Santé-lezeres Jacqueline is sinds 10 jaar verslingerd aan yoga. Na jaren van bodypump en bodyshape was ze toe aan iets anders, maar wat dan? Ze ging een lesje yoga proberen…

“Die les vond ik helemaal niets. Ik ben toen begonnen met poweryoga om toch iets van spierpijn te voelen. Nu jaren later begrijp ik dat yoga niet gaat over je in allerlei houdingen wirngen. In het begin dacht ik dat dat belangrijk was. Maar yoga is iets totaal anders. Yoga is iets wat je moet leren voelen. Als je wat langer yoga beoefent en je ademhaling langzamer wordt, komt er een soort rust over je heen en dan kun je niet meer zonder. Nu doe ik het 5 keer per week, het liefst yin yoga. Zo begin ik mijn dag. Ik kan het iedereen aanbevelen!”

Lees ook:Dít is de favoriete sport van Fanny: skydiven

Favoriete yogapose

Yoga Jacqueline

“Mijn favoriete pose is het hoofdstandbankje, omdat de wereld letterlijk op zijn kop staat. Ik doe deze oefening altijd zonder hoofdstandbankje, maar deze foto is genomen tijdens een workshop met hoofdstandbankje. Het voordeel hiervan is, dat je nek vrij is en de wervels minder belast worden.”

Corona

“Tijdens de corona-lockdown heb ik thuis elke dag yoga gedaan, omdat de sportschool gesloten was. Nu de sportschool weer open is, heb ik de lessen daar weer opgepakt.”

Rust

“Yoga geeft je rust, ook al ben je druk; na een yogales zit je letterlijk beter in je lijf en in je hoofd.Ik zou het iedereen aanbevelen vooral in deze rare tijd, vol onzekerheid over de toekomst met corona, het geeft je rust en je overziet de dingen beter.”

Wij zoeken jou! Wat is jouw favoriete sport?

Wil jij ook meer vertellen over jouw favoriete sport, mail dan naar webredactie@sante.nl en wie weet sta jij hier binnenkort op de site!

Gerelateerde artikelen