wandelen

6x waarom wandelen in het bos zo goed voor je is

Wandel jij vaker in het bos? Wij vertellen je 6 redenen waarom wandelen in het bos zo goed is voor je mentale en fysieke gezondheid.

1. Stressvermindering

Geur en smaak hebben een grote invloed op je emoties. Dit is waarom bepaalde geuren bijvoorbeeld een nostalgisch gevoel opwekken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een wandeling in het bos, chronische stress kan verminderen. Het stresshormoon cortisol wordt namelijk zo verlaagd.

2. Verbetering van je stemming

Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een bosrijke omgeving wonen, minder last hebben van mentale klachten. Zelfs al de bomen in je straat, kunnen je stemming positief beïnvloeden.

3. Brein werkt beter

Een wandeling in het bos kan je geheugen en leerprestaties verbeteren. Je cognitieve prestaties verbeteren als je je regelmatig in een bosrijke omgeving bevindt.

Lees ook: lopen zonder blaren

4. Lagere bloeddruk

In een onderzoek moest een groepje mensen twee keer een twee uur durende wandeling maken. De ene wandeling vond plaats in het bos en de andere wandeling in de stad. Hierna werd de bloeddruk van deze mensen opgemeten. De bloeddruk was na een wandeling in het bos lager, dan na een wandeling in de stad.

5. Gewichtsverlies

Wandelen is over het algemeen een goede manier om wat kilo’s kwijt te raken en aan je conditie te werken. De omgeving maakt dan niet zoveel uit, maar voor je gemoedstoestand is een wandeling in het bos de beste optie.

6. Eenzaamheid

Veel mensen houden van het bos en de kans is dus groot dat je in contact komt met anderen. Als je je regelmatig eenzaam voelt, kan een wandeling in het bos dit gevoel verminderen.

Lees ook: Snel en effectief blaren voorkomen

Uit: www.vriendin.nl, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.