Makkelijke truc om blaren te voorkomen

Makkelijke truc om blaren te voorkomen

Heb jij van alles en nog wat geprobeerd om blaren door het hardlopen te voorkomen? Er blijkt een goedkoop trucje tegen blaren te zijn.

Het geheim? Papieren tape op je voeten plakken. Plak de blaargevoelige delen af met het tape en de kans is groter dat je de eindstreep haalt zonder blaren.

Wetenschappelijk onderbouwd
Het is een makkelijke en goedkope oplossing, die zelfs onderbouwd wordt door een klein wetenschappelijk onderzoek van de Stanford University. Ze deden onderzoek met tape op de voeten bij 128 hardlopers die 250 kilometer aflegden binnen zeven dagen.

De tip lijkt ons het proberen waard. Ook een goede tip tegen blaren: Strik de veters van je hardloopschoenen met een ‘heel lock.’

Hoe strik je de heel lock?

Haal je veters door het kleine gaatje aan hun eigen kant. Trek de veter erdoor tot je een lusje overhebt. Kruis daarna je veters en haal de uiteinden door het lusje aan de andere kant. Trek de veters naar beneden tot de lussen wegzijn. Strik daarna je veters zoals je normaal zou doen.

Je hiel zit veel stabieler in je schoen, waardoor er minder wrijving ontstaat. Je verkleint zo de kans op blaren op je hielen en tenen.

Lees ook
Meer tips om een blaar te voorkomen
Hoe behandel je een blaar?

tekst: Santé, beeld Shutterstock

Tip van de redactie

Asics Gel Nimbus hardloopschoenen
Asicsschoenen
Bestel hier