koning Charles Kanker ziekte ziekenhuis

Actueel: Dít is waarom er niet bekend wordt gemaakt welke kankersoort koning Charles heeft 

Reecent werd bekend dat koning Charles kanker heeft, maar waarom krijgen wij niet te weten welk soort kanker hij heeft? 

Kort geleden werd koning Charles aan zijn vergrote prostaat geopereerd. Hij verbleef toen drie dagen in het ziekenhuis. Nu wordt door Buckingham Palace bekend gemaakt dat er kanker bij koning Charles is ontdekt. Hij is direct gestart met een behandeling. 

Kankersoort wordt niet gedeeld 

Bijna iedereen vraagt zich op dit moment af welke kankersoort koning Charles precies heeft. Buckingham Palace heeft dit niet gedeeld en dit zullen zij ook niet snel doen, maar waarom eigenlijk niet? Voormalig communicatiesecretaris van de koning, Kristina Kyriacou, vertelde over dit onderwerp in de ontbijtshow Good Morning Britain. “Er is tijd genoeg om aan te kondigen wat er aan de hand is”, zei ze.

Lees ook: ongezonde leefstijl veroorzaakt eenderde kanker gevallen

Charles Kanker Ziek
Charles en Camilla verlaten de kliniek

Speculaties voorkomen

Ook zegt ze dat ze speculaties willen voorkomen: “Hoe meer informatie je geeft, hoe meer mensen gaan speculeren. Wanneer mensen weten welk soort kanker het is, gaan mensen op google zoeken of vertellen ze dat ze iemand kennen die dat ook heeft meegemaakt.” 

Niet het gespreksonderwerp worden

Door hierover zo min mogelijk informatie te geven, wil koning Charles vermijden dat hij het onderwerp van elk gesprek wordt. Hij wil als koning doen wat hij kan en er blijven zijn voor zijn volk, hoe ziek hij op dat moment is of nog gaat worden.

Lees ook: Charles en Camilla hopen op een toekomst zonder kanker

Vroege diagnose

In The London Clinic is tijdens de behandeling voor een vergrote prostaat de kanker ontdekt. De kanker is volgens premier Rishi Sunak vroeg opgemerkt. Dat zei Rishi Sunak in gesprek met de BBC.

Tip van de redactie

Omgaan met Kanker is een emotionele handleiding voor kankerpatiënten en hun naasten, die inzichten en begeleiding biedt bij de verwerking en uitdagingen van de ziekte, van emoties tot lichamelijke effecten en communicatie met anderen. Geschikt voor patiënten, naasten en hulpverleners. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

TEKST ROYALTYNL

BEELD GETTYIMAGES

Nathalie Cardinaels