Moe Zijn

5 dingen die je beter niet kunt doen als je moe bent

Heb je een slechte nacht achter de rug? Dan kun je beter deze 5 dingen vermijden.

1. Jezelf verleiden met lekker eten

Wanneer je vermoeid bent, maak je sneller impulsieve keuzes. Daarnaast zijn je hongerhormonen minder in balans wanneer je moe bent en daardoor heb je sneller trek. Kortom: je zwicht sneller voor iets lekkers.

Lees ook:Waarom genoeg slapen belangrijk is

2. Een emotioneel gesprek voeren

Vermoeidheid kan ervoor zorgen dat de emoties onnodig hoog oplopen. Het advies ‘ga nooit met ruzie naar bed’ is vaak waar, maar ook in dat geval kan het beter zijn om er een nachtje over te slapen, bijvoorbeeld als één van beiden oververmoeid is.

3. Moeilijke taken uitvoeren

Als je de mogelijkheid hebt, is het verstandig om lastige taken te laten liggen tot een moment dat je minder moe bent. Een foutje is zo gemaakt, vooral wanneer je moe bent, en dat kun je beter voorkomen.

4. Autorijden

Vooral in je eentje een lange autorit maken, is niet zo’n goed idee. Ga je de weg op, zorg dat je echt alert blijft en neem genoeg pauzes.

5. Jezelf overschatten

We hebben vaak het gevoel dat we ondanks onze slechte nachtrust nog prima functioneren, maar onderzoeken wijzen anders uit: zelfs na één slechte nacht zijn onze prestaties slechter. Na een langere periode waarin we slecht slapen, wordt dat effect alleen maar groter.

TIP

Seks werkt ook prima tegen stress, dus waarom niet deze satisfyer pro aanschaffen?

Satisfyer Pro 2 met Easylove Tarzan Vibrator Combinatie

Meest populaire seksspeeltjes van het jaar
KLIK HIER

Gerelateerde artikelen